Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moyes med konspirasjonsteori om dommerstanden

- Vi har begynt å le av dem.

PRESSET: Manchester United-manager David Moyes skyldte igjen på dommerne etter gårsdagens tap for Sunderland. Foto: AP Photo/Scott Heppell
PRESSET: Manchester United-manager David Moyes skyldte igjen på dommerne etter gårsdagens tap for Sunderland. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

(Dagbladet): Manchester United har spilt tre kamper i løpet av det nye året, og har tapt alle sammen. Søndag røk David Moyes' menn ut av FA Cupen etter 2-1 for Swansea på Old Trafford. I går ble det tap også i ligagupen, da Sunderland ble for sterke på Stadium of Light i det første av to semifinaleoppgjør mellom lagene.

Med det tredje strake nederlaget på bare syv dager, er presset på Moyes nå større enn noen gang. Det ble også tydelig da den tidligere Everton-manageren etter kampen lanserte en konspirasjonsteori som det engeske fotballforbundet (FA) fort kan komme til å straffe ham for.

- Jeg føler vi er nødt til å spille mot både motstanderne og dommerne for tiden. Jeg må kanskje forstå at det er sånn som skjer i Manchester United. Vi får definitivt ikke mye i vårt favør for tiden, sa Moyes til klubbens egen tv-kanal.

- Ler av dommerne Også i et intervju med Skysports var kritikken mot dommerstanden knallhard.

- Det er fryktelig for tiden. Det er det virkelig. Vi begynner å le av dem, sa Moyes.

Han er samtidig smertelig klar over at fansen lider med både han og laget for øyeblikket. Skotten nekter likevel å gi opp.

- Fansen vet at vi er inne i en vanskelig periode. De har sannsynligvis ikke sett det så gale på lenge. Jeg er likevel fast bestemt på å snu situasjonen. Jeg er sikker på at vi vil klare det, uttalte Moyes til MUTV.

I Fergusons skygge Faktumet er imidlertid at presset bare vil fortsette å øke for hver tapte kamp, noe det har vært uvanlig mange av så langt denne sesongen.

Flere engelske medier mener Sir Alex Fergusons hyppige tilstedeværelse på kampene heller ikke gjør jobben lettere for Moyes, og at den bare bidrar til at det blir vanskeligere å tre ut av trenerlegendens skygge.

I går så Ferguson kampen fra tribunen sammen med Sir Boybby Charlton. Sistnevnte ble sett ristende på hodet etter oppgjøret.

Neste kamp for Manchester United er et nytt møte med Swansea på Old Trafford lørdag, denne gangen i Premier League.