- HOLD DEG PÅ BEINA! Manchester Uniteds manager David Moyes sier han har snakket med stortalentet Adnan Januzaj om hvordan han skal reagere dersom han blir sparket ned på banen. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
- HOLD DEG PÅ BEINA! Manchester Uniteds manager David Moyes sier han har snakket med stortalentet Adnan Januzaj om hvordan han skal reagere dersom han blir sparket ned på banen. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB ScanpixVis mer

Moyes mener Messi er best i verden på å tåle juling

Ber Januzaj lære av argentineren.

(Dagbladet): Fulham-spiller Sascha Riehter ble i går siktet for voldelig oppførsel etter å ha trampet på Manchester United-unggutten Adnan Januzaj i helga.

Under gårsdagens pressekonferanse foran Champions League-møtet med Real Sociedad i kveld, sa United-manager David Moyes at han håper Januzaj blir beskyttet av dommerne.

Samtidig vil skotten lære stortalentet å tåle juling og ikke la seg friste av å spille teater når han får seg en trøkk.

- Vi har snakket med ham om det. Jeg kan fortelle at han blir sparket opp og ned på trening hver dag, og fortsetter å spille. Han har lært fra de profesjonelle lagkameratene at han må gjøre det, sier Moyes ifølge The Guardian.

Moyes mener også Januzaj kan lære av Barcelonas store, lille stjerne. For selv om Barca-spillerne gjerne anklages for skuespill av rivaliserende supportere, er det sjelden noen sier det om Lionel Messi.

- Januzaj trenger bare å se på Lionel Messi, som antakelig er den beste i verden på å bli sparket, komme seg på beina, spille videre og fortsette å skape magi hele tida. Jeg sammenlikner ikke Adnan med Lionel Messi, så ikke si det, men jeg sier absolutt at måten Messi reiser seg på etter å ha blitt sparket - vi håper det er måten Adnan fortsetter å oppføre seg også.

Samtidig appellerer altså Moyes til dommerne.

- Han trenger litt beskyttelse også. Før eller senere vil han, om han fortsetter å spille på den måten vi ønsker, trenge beskyttelse. Det er opp til dommerne å gjøre det de mener er riktig.

FORBILDE: Forsvarere sliter gjerne med å stoppe Lionel Messi på lovlig vis. Men argentineren er «kanskje verdens beste» på å komme seg på beina og fortsette å spille, mener David Moyes. Foto: David W. Cerny, Reuters / NTB Scanpix
FORBILDE: Forsvarere sliter gjerne med å stoppe Lionel Messi på lovlig vis. Men argentineren er «kanskje verdens beste» på å komme seg på beina og fortsette å spille, mener David Moyes. Foto: David W. Cerny, Reuters / NTB Scanpix Vis mer