Moyes-missen som fikk Giggs til å gapskratte

God stemning i Manchester.

(Dagbladet): Etter at David Moyes tirsdag fikk sparken som Manchester United-sjef, har midlertidig manager Ryan Giggs allerede etablert noen nye rutiner på Old Trafford.

Først punkt på ordenen var å flytte pressekonferansene før kamp tilbake til tidlig formiddag, og i dag hadde Giggs sin første opptreden foran et samlet pressekorps som United-manager.

Det var likevel ikke alle som i farten hadde fått med seg at det nå sitter en annen mann i managerstolen.

Tabbe Ifølge britiske BBC hadde klubben på forhånd gjort det klart at det ikke skulle stilles noen spørsmål om David Moyes, men skotten ble likevel tema da en av klubbens egne presseansvarlige tråkket i salaten.

Han skulle nemlig introdusere Giggs, men gamle vaner hang tydeligvis ennå i. Waliseren ble nemlig først presentert som «David», før talspersonen tok seg raskt inn og beklaget.

Giggs tok det derimot ifølge rapportene med godt humør, og flirte godt av forvekslingen sammen med et samlet pressekorps.

Femårskontrakt Og det var heller ikke første gang det ble dratt på smilebåndet i presserommet i dag.

Giggs framsto som positiv på pressekonferansen og spøkte om å dra fordel av å styre klubben de neste ukene.

- Jeg har allerede gitt meg selv en femårskontrakt, sa Giggs med et glis.

Waliseren har scoret i samtlige sesonger siden 1991, men står uten mål denne sesongen. 40-åringen sa på pressekonferansen at han fortsatt er aktuell som spiller.

- At jeg skal score er langt nede på prioriteringslisten. Det ville vært fint hvis det skjedde, men det er ikke så farlig, sa Giggs.

Om Giggs scorer eller spiller allerede i helga er heller usikkert, men Manchester United møter i alle fall Norwich hjemme på Old Trafford i morgen klokka 18.30.

Avsluttet kapittel Og kapittelet «David Moyes» er på alle måter i ferd med å bli avsluttet på Old Trafford. I dag kom det nemlig også en pressemelding fra managerforeningen om at skotten har framforhandlet en sluttpakke med sin tidligere arbeidsgiver.

Moyes skrev under på en seksårskontrakt da han erstattet Alex Ferguson i fjor sommer, men han fikk altså sparken etter mindre enn én hel sesong.

Britiske medier har spekulert i at Moyes får en årslønn, rundt 50 millioner kroner, etter å ha blitt sparket.

Grunnen til at United slipper å betale lønn for hele kontraktsperioden skal være at klubben ikke klarte å kvalifisere seg for neste sesongs mesterliga.

GODT HUMØR: Ryan Giggs var i godt humør da han i dag for første gang møtte et samlet pressekorps som Manchester United-manager. Her fra pressekonferansen før kampen mot Bayern Munchen. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
GODT HUMØR: Ryan Giggs var i godt humør da han i dag for første gang møtte et samlet pressekorps som Manchester United-manager. Her fra pressekonferansen før kampen mot Bayern Munchen. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer