David Moyes ny West Ham-manager

Moyes ny West Ham-manager. Det får fansen til å se rødt

Tar over London-klubben ut sesongen.

NY WEST HAM-MANAGER: David Moyes tar over etter sparkede Slaven Bilic. Foto: NTB Scanpix
NY WEST HAM-MANAGER: David Moyes tar over etter sparkede Slaven Bilic. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): West Ham bekrefter på sine offisielle hjemmesider at David Moyes (54) skal lede London-klubben ut sesongen. Han tar over etter at kroatiske Slaven Bilic fikk sparken i går.

«Den 54 år gamle skotten har enorm erfaring etter å ha vært Premier League-manager i 14 sesonger, hvor åtte av de siste ni sesongene har endt med topp 8-plasseringer», skriver klubben i en pressemelding.

David Moyes har fått sparken i to av de tre siste klubbene han har ledet. Det startet med Manchester United, som han tok over etter flere suksessfulle sesonger på Goodison park i Everton.

Deretter fikk han to korte opphold i Real Sociedad og Sunderland, i sistnevnte gikk han av selv. Da han skrev under for Manchester United løp den opprinnelige kontrakten hans til 2019. I mellomtiden har han nå altså ledet tre klubber.

Rett mann

West Ham mener at de har fått inn en manager med god erfaring.

«Vi trenger noen med erfaring, som kjenner Premier League og spillerne der, og vi mener David er rett mann til å snu ting og få det beste ut av spillerne i klubben. Han er høyt verdsatt og respektert innad i spillet, og vil ta med seg ferske ideer, god organisering og entusiasme», skriver klubbdirektør David Sullivan i en uttalelse.

Moyes var åtte sesonger i Everton, hvor han blant annet førte Everton til en fjerdeplass. Han tok over Manchester United etter Sir Alex Ferguson, men tilbrakte bare 10 måneder i sjefsstolen på Old Trafford.

Han ble den første Manchester United-manageren til å vinne et trofé i sin første sesong med klubben, da han vant Community Shield, men i ligaen sleit de røde og endte på en skuffens sjuendeplass.

Ikke fornøyde

Ved første øyekast virker det ikke som West Ham-fansen er særlig enig i det. Da klubben annonserte nyheten i sosiale medier, var det flere supportere som uttrykte misnøye med ansettelsen. Ordet «nedrykk» blir hyppig nevnt i kommentarfeltene.

BBC har en avstemming som viser at det i skrivende øyeblikk kun er elleve prosent som mener at han er rett mann for jobben.

Samtidig frir Moyes til egne supportere.

- Jeg ser virkelig fram til å møte supporterne. Å være på stadion med dem. Jeg ser fram til å se dem stå bak laget og mitt lag også. Vi trenger støtten vi trenger at alle er med oss. Det er en stor jobb vi har foran oss nå, men jeg er sikker på at vi sammen kan få resultatene som trengs fram mot sesongslutt, sier Moyes i en uttalelse til klubben.

Under kan du se seiersprosenten Moyes har hatt i de forskjellige klubbene han har ledet. Antall kamper, antall seire, antall tap og seiersprosent vises her: (BBC).

Preston2341136348.3%
Everton51821816142.1%
Man Utd51271552.9%
Real Sociedad42121528.6%
Sunderland4382818.6%

Den tidligere West Ham-spilleren John Hartson virker heller ikke å være særlig fornøyd med ansettelsen:

Moyes åpner jobben med å lede West Ham mot Watford søndag 19. november.

Denne sesongen har West Ham slitt tungt i Premier League, og ligger helt nede på en 18. plass med to seire på de elleve første kampene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer