Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moyes om Solskjær: - En av de største United-legendene gjennom tidene

Hyllesten i gang rundt Old Trafford.

TILBAKE I MANCHESTER: Cardiffs Manager Ole Gunnar Solskjær (midten) er tilbake på Old Trafford i kveld. Og han får ros av Uniteds David Moyes.
Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix
TILBAKE I MANCHESTER: Cardiffs Manager Ole Gunnar Solskjær (midten) er tilbake på Old Trafford i kveld. Og han får ros av Uniteds David Moyes. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg United - Cardiff fra klokka 20.45.

MANCHESTER (Dagbladet): I kveld skjer det — Ole Gunnar Solskjær kommer tilbake til Old Trafford. Som manager for Premier Leagues bunnlag Cardiff vil han bli møtt med stående applaus av sine gamle supportere.

Avspark er 20.45, men hyllesten er allerede i gang her i Manchester. Kampprogrammet handler en god del om Juan Mata, det handler mye om at United-manager David Moyes nå lover bedre tider, men ingen får like mange rosende ord som motstanderens sjef.

- En av de største - Ole Gunnar Solskjær trenger ingen introduksjon før sitt Old Trafford-comeback. Jeg er sikker på at det å komme tilbake hit som Cardiff-manager vil være en stor opplevelse for ham. Han representerte klubben fint både som spiller og trener, og han er definitivt anerkjent som en av de største legendene gjennom tidene i denne klubben, skriver David Moyes i sin faste spalte.

Manageren legger til:

- Derfor er det ingen grunn til å lure på om han vil få en mektig mottakelse i kveld. Han har en stor, men tøff jobb foran seg i Cardiff, en god klubb som har rykket opp og nå kjemper for å overleve i Premier League. Men Ole vet godt at vi ikke vil gjøre ham noen tjenester i kveld.

- En klassisk måltyv Tom Cleverley sier dette om sin tidligere trener:

- Jeg brukte alltid å se ham terpe avslutninger da jeg selv var unggutt i klubben her, og jeg fikk sjansen til å jobbe med ham på reservelaget. Det var en stor opplevelse.

Han lærte meg virkelig betydningen av å være profesjonell.

I et intervju med kveldens utvalgte United-profil, Ashley Young, blir Ole Gunnar Solskjær igjen trukket fram:

HYLLER SUNNY: Manchester United-manager David Moyes mener Solskjær er en av klubbens aller største legender. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
HYLLER SUNNY: Manchester United-manager David Moyes mener Solskjær er en av klubbens aller største legender. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Han var en briljant scorer, en klassisk måltyv, og en spiller som kunne lage alle slags mål. Jeg så ham ofte i aksjon for United da jeg vokste opp, og du visste alltid at hvis han fikk ballen i eller rundt boksen, ville han score oftere enn å misse. Han var en fantastisk representant for klubben, og vant så mange trofeer — ingen vil noensinne glemme vinnermålet i Champions League-finalen i 1999. Han vil alltid være en legende her, sier Young i kampprogrammet som bærer navnet "United Review".

Neville savner Solskjær - Jeg savner Ole som person, skriver Solskjærs tidligere lagkamerat Gary Neville i sin ambassadør-spalte — og forklarer nærmere:

- Du savner spillere innimellom. Han er en av dem jeg savner, fordi han er en så behagelig person å være sammen med.

Neville uttrykker stor tro på Solskjærs treneregenskaper:

- Jeg tror helt og fullt at han vil lykkes, for han kan faget sitt. Han er en ekte fotballstudent som vil inspirere sine spillere, og gi Cardiff en god sjanse til å klare seg i ligaen.

Her kan du se Dagbladets oddstips for alle kveldens storkamper.

Hele Norges coronakart