Moyes om utskjelte Fellaini: Endelig beviser han det jeg alltid har trodd

- Har vært av ypperste klasse de siste kampene.

ENDELIG: - Nå beviser han det jeg alltid har trodd: At han kan være en viktig spiller for United, sier tidligere Manchester United-manager David Moyes. Foto: REUTERS/Phil Noble
ENDELIG: - Nå beviser han det jeg alltid har trodd: At han kan være en viktig spiller for United, sier tidligere Manchester United-manager David Moyes. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Fotballstudio kl 14.30: Manchester City - Manchester United

(Dagbladet): Marouane Fellaini har både blitt kalt et bomkjøp og har skuffet siden han ble hentet til United av daværende manager David Moyes på overgangsvinduets siste dag i fjor sommer. Sesongen gikk ikke som forventet: Manchester United skuffet i ligaen, og Moyes fikk sparken.

Men nå ser det ut til å snu for belgieren. Han har storspilt i de to siste kampene for Manchester United, og scoret blant annet mot West Bromwich.

Det gleder spesielt David Moyes. Det skriver han i en kommentar i Daily Mail.

Urettferdig mye press Eks-manager David Moyes hentet selv Fellaini til Everton i 2008. «Han var perfekt for oss», skriver Moyes om belgieren som etter hvert ble en viktig brikke i Everton-laget.

I FORM: Fellaini scoret mot West Bromwich for to uker siden. Foto: AP Photo/Rui Vieira
I FORM: Fellaini scoret mot West Bromwich for to uker siden. Foto: AP Photo/Rui Vieira Vis mer

- Det var alle disse kvalitetene som overbeviste meg om å ta ham til Manchester United, og han var veldig entusiastisk for å komme. Det var en stor overgang for ham, skriver Moyes.

Han ble signert på Deadline Day, men var ikke ment å være Uniteds eneste signering den sommeren, erkjenner Moyes.

- Dessverre for Marouane, var han den eneste spilleren vi kjøpte, og på grunn av det ble han sett på som storsigneringen. Det betydde at han var under mer press enn han kanskje burde ha vært. Og når sesongen ikke startet så godt som vi ønsket, ble han overvåket med falkeblikk, selv om fokuset var på meg.

Endelig tilpasset seg - Jeg syntes det var urettferdig at han måtte bære det ekstra presset og forventningen, og å håndtere kritikken, bare fordi jeg hadde signert ham. Jeg tror han er den første til å innrømme at han kanskje ikke spilte så bra som han kunne da han fikk sjansen. Men det var en stor sjanse for ham, selv om han hadde Premier League-erfaring fra før, og kom til et lag som ikke spilte med så mye selvtillit som vi hadde ønsket. Jeg tror det påvirket ham også.

Men spillere trenger ofte litt tid til å tilpasse seg, og Moyes mener nå at Fellaini spiller en viktig rolle foran byderbyet mot Manchester City i formiddag.

- Marouane burde ha blitt gitt tid også, fordi nå beviser han det jeg alltid har trodd: At han kan være en viktig spiller for United.

- Jeg har sett ham i de to siste kampene, og han har vært av ypperste klasse. Han har hatt innflytelse på kampene, og det er det du ber om av de største spillerne dine, skriver Moyes.