Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moyes-prat med supporter fikk United til å rykke ut

Avbildet sammen i pub på spillerhotell.

GIKK LØS PÅ EVERTON-FANSEN? Manchester United-manager David Moyes' møte med en Everton-supporter på et hotell i Manchester er bitt avisnyheter i Storbritannia. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX
GIKK LØS PÅ EVERTON-FANSEN? Manchester United-manager David Moyes' møte med en Everton-supporter på et hotell i Manchester er bitt avisnyheter i Storbritannia. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Sosiale medier påvirker i høyeste grad trykte medier.

I går kveld måtte Manchester United rykke ut etter at et bilde og tvitring fra en Everton-fan raskt ble en nyhet i britisk presse.

Daily Mirror bruker i dag hele sportsforsida på Moyes' uttalelser i en pub på spillerhotellet etter kampslutt onsdag kveld.

Etter 0-1 hjemme mot Everton skal Alex Fergusons etterfølger i sinne ha kommet med følgende attest på bortefansen:

BLÅ TÅKE: Everton-fansen utløst en røykbombe ble blå røyk i seiersrusen på Old Trafford. Foto: EPA  / PETER POWELL / NTB SCANPIX
BLÅ TÅKE: Everton-fansen utløst en røykbombe ble blå røyk i seiersrusen på Old Trafford. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX Vis mer

- Etter 11 år er det en skam hvorden fansen behandlet meg i kveld. Med tanke på hvordan jeg fant dem, og hvordan jeg forlot dem. De var en jævla skam!

Moyes overtok United i sommer og likte dårlig synging som «Du får sparken i morgen» og «David Moyes er dritt» fra Toffees-fansen

Angre spillestil Supporteren tvitret at Moyes unner Everton-sjef Roberto Martinez suksessen, men at skotten er skeptisk til hva balltrillingen fører med seg av resultater.

- Moyes sa «hvis det er sånn de ønsker å spille, så kommer de til å angre det», tvitret.

Supporteren publiserte samtidig et bilde av seg selv og skotten og gikk i detalj på hva Moyes forsynte seg av i hotellbaren.  Etter tvitringen ble supporteren nedrent av andre ampre fotballfans, og så slettet han sin twitterkonto.

FEIRET: Everton-fansen feiret som de hadde vunnet et trofé etter 1-0 på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB SCANPIX
FEIRET: Everton-fansen feiret som de hadde vunnet et trofé etter 1-0 på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB SCANPIX Vis mer

- Det er som om jeg har tvitret noe ulovlig eller at jeg er i trøbbel. Moyer var tydelig opprørt, etter først ha virket rolig.

Avviser ordbruk Daily Mirror skriver at United benekter at Moyes har omtalt Everton-fansen som «skammelige». Samtidig bekrefter en United-talskvinne overfor Daily Telegraph at managerens møte og prat med supporteren ikke er oppspinn.

Hun bekrefter også at bildet av de to ble tatt, men at Moyes på det sterkeste avviser den eksakte ordbruken.

Det er Moyes' jakt på Everton-spillere som irriterer fansen fra Liverpool mest, ikke selve avskjeden med Goodison Park. I sommer kjøpte United inn Marouane Fallaini fra Moyes gamleklubb, samtidig som flere bud på venstreback Leigton Baines ble avvist.

I forbindelse med bud som Everton oppfattet som krenkende lave sa Moyes følgende:

KJØPT FRA EVERTON: Marouane Fellaini ble kjøpt av Moyes siste dag av overgangsvinduet, for 27,5 millioner pund. Foto: Photo / Super / NTB SCANPIX
KJØPT FRA EVERTON: Marouane Fellaini ble kjøpt av Moyes siste dag av overgangsvinduet, for 27,5 millioner pund. Foto: Photo / Super / NTB SCANPIX Vis mer

- Hvis jeg var Everton-manager og sir Alex hadde spurt om Leighton Baines and Marouane Fellaini, så ville jeg hatt tungt for å holde på dem. Jeg har alltid følt at det riktige er å gjøre det riktige for spillerne.

Fire bak Everton Etter tapet onsdag ligger United 12 poeng bak ligaleder Arsenal, og fire poeng etter Everton. Lørdag kommer Newcastle til Old Trafford, og i mellomtida kan Moyes trøste seg med pene ord fra Everton-kaptein Phil Jagielka.

Jegielka synes synd på gamlesjefen sin, og gir United-ledelsen skylda for manglende stjernekjøp.

- Terminlista var ikke snill med ham fra starten. Og når det gjelder sommerkjøpene, så fikk han lite hjelp av folkene som skulle tatt avgjørelsene, sier England-stopperen til The Guardian.

Midtstopperen fastslår at skotten er vant med langt mindre press hos de mørkeblå.

- Du kan ikke ha en dårlig start på sesongen i Manchester United. Når du ser hvordan Arsenal har startet, og Chelsea og lag som dem. Du kan ikke gi dem en en sånn ledelse. Men jeg er sikker på at han får gutta i riktig retning.

Frustrerer United.no-redaktør Dag Langerød er også trygg på at Moyes evner å løfte laget på tabellen, uten at han tror på ligagull.

- Det er en ting som frustrerer nå, og det er avstanden opp til serielederen. Tittelen kan være for langt unna. En ting er å ikke slå de beste, men da må de i alle fall begynne å vinne mot lagene på midten av tabellen, sier Langerød.