I NORGE: Nederlandske Raymond Verheijen var lørdag på Viking Stadion og holdt foredrag om sin periodiseringsmodell. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
I NORGE: Nederlandske Raymond Verheijen var lørdag på Viking Stadion og holdt foredrag om sin periodiseringsmodell. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.Vis mer

Moyes slaktes: - Utdatert og amatørmessig

- Robin van Persie vurderer å ta pause fra fotballen.

STAVANGER (Dagbladet): Lørdag var den nederlandske fotballtreneren Raymond Verheijen (41) i Stavanger. I et intervju med Dagbladet kom han etterpå med flere oppsiktsvekkende uttalelser, deriblant om tidligere Manchester City-trener Roberto Mancini og Craig Bellamy

Samtidig benyttet han muligheten til å igjen fyre løs mot Manchester United-manager David Moyes. 

- Moyes og trenerteamet hans er som dinosaurer: De er utdaterte. Treningsmetodene deres hører hjemme i en annen tidsalder, sier Verheijen til Dagbladet.

Kjørte van Persie for hardt Den omdiskuterte fotballtreneren gikk allerede i sommer ut og advarte mot det han hadde sett på Manchester Uniteds treningsleir i australske Sydney. Størst bekymring knyttet han til lagets superstjerne, og landsmann, Robin van Persie. Til Dagbladet utdyper nederlenderen hva han mente.

- Robin hadde mistet den første delen av oppkjøringen, og kom til Sidney med en 30 timers reise i beina. I tillegg var det en tidsforskjell på ti timer. Likevel kjørte trenerne han knallhardt umiddelbart. Det var fullstendig amatørmessig. Med en slik belastning i forveien, må du være forsiktig, hvis ikke oppstår det skader, sier Verheijen. 

Mistet gigantmøte Så langt denne sesongen har van Persie slitt med flere ulike typer skavanker. Sist holdt en lyskeskade ham utenfor Manchester-derbyet  mot City og Carling Cup-kampen mot Liverpool.

SLAKTES: Raymond Verheijen er ingen tilhenger av Manchester United-manager David Moyes.  REUTERS/Stefan Wermuth
SLAKTES: Raymond Verheijen er ingen tilhenger av Manchester United-manager David Moyes. REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Ifølge Goal.com skal dét ha ført til heftige diskusjoner mellom Uniteds stjernespiss og Moyes.

- For å være helt ærlig: Treningene har vært  harde. Vi har løpt mye mer (enn tidligere), har Wayne Rooney uttalt. 

Van Persie-pause I en avisartikkel i The Times denne uka ble det også spekulert i at van Persie vurderer å ta en pause fra fotballen. Noe som ikke overrasker Verheijen, som har analysert Moyes' tid i Everton. 

- Syv ganger opplevde Everton et skademareritt i starten av sesongen i løpet av de ni årene Moyes var der. Det er veldokumentert at han trente spillerne så hardt i oppkjøringen at de måtte bruke store deler av sesongen på å hente seg inn igjen, hevder Verheijen.

- Jeg har hørt at han vurderer å stå over noen kamper, for akkurat nå må han bruke mye smertestillende medikamenter for å spille, fortsetter han.

SKADEPLAGET: Robin van Persie måtte stå over ligaoppgjøret mot Manchester City og Carling Cup-kampen mot Liverpool. Her feirer han 2-0-scoringen sin mot Fulham lørdag. AFP PHOTO/IAN KINGTON
SKADEPLAGET: Robin van Persie måtte stå over ligaoppgjøret mot Manchester City og Carling Cup-kampen mot Liverpool. Her feirer han 2-0-scoringen sin mot Fulham lørdag. AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Én ting er imidlertid Verheijen glad for:

- Det beste er at jeg forutså dette på forhånd og sa ifra. Nå ser alle at jeg hadde rett.