Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moyes' søte hevn: Svarte kritikerne etter tre strake tap

Endelig seier for Manchester United.

SCORET Danny Welbeck punkterte kampen på Old Trafford da han fastsatte sluttresultatet til 2-0. (AP Photo/Jon Super)
SCORET Danny Welbeck punkterte kampen på Old Trafford da han fastsatte sluttresultatet til 2-0. (AP Photo/Jon Super) Vis mer

(Dagbladet): Tre strake tap. 7. plass i Premier League. Fire feilskjær på de seks siste hjemmekampene. FA Cup-exiten inkludert. Det var fasiten for Manchester United før kveldens kamp mot Swansea.

Presset på manager David Moyes var enormt, men oppgjørets første omgang bidro ikke til å senke skottens puls.

I aluminiumet Etter drøye ti minutter gjorde unggutten Adnan Januzaj sitt beste, men frisparket til 18-åringen smalt i tverrliggeren i stedet for i nettet bak Swansea-keeper Gerhard Tremmel.

For mindre enn en uke siden slo Michael Laudrups hvitkledde mannskap fjorårets seriemester ut av FA Cupen. Derfor møtte de også opp på Old Trafford fulle av selvtillit til kveldens Premier League-oppgjør. Etter 45 minutter viste også det tydelig igjen i ballbesittelsesstatistikken.

Vanvittige 65 prosent av tiden hadde Swansea hatt ballen. Likevel var det Danny Welbeck (23) og hjemmelaget som spilte seg til den soleklart største målsjansen.

Den kom etter at Antonio Valencia og Rafael kombinerte nydelig langs høyresiden. Sistnevnte fant den engelske landslagsspissen med et nærmest ferdigscoret innlegg, men Welbecks forsøk på å bredside ballen i det lengste hjørnet for Tremmel mislyktes.

Dermed gikk lagene inn i garderoben uten nettkjenninger til noen av dem.

Pangstart I andre omgang gikk det imidlertid ikke lenger en to minutter før den første scoringen kom.

Til David Moyes' store lettelse, var det Valencia og Manchester United som åpnet det berømte scoringsballet.

Januzaj og Kagawa hadde byttet plass i pausen. Førstnevnte la seg ut til venstre på midtbanen, mens hans japanske lagkamerat tok over den hengende spissrollen.

Det ga utslag umiddelbart.

Januzaj fikk ballen av Evra, og skrudde den mot bakre stolpe - hvor lille Kagawa raget høyest. Han headet vakkert mot det lengste hjørnet, og Tremmel kunne ikke gjøre annet enn å gi retur ut i farlig område. Der sto Valencia, som fikk en meget enkel jobb med å sette inn den forløsende nettkjenningen.

Stilnet ropene For det tok ikke mer enn 12 minutter før ball nummer to lå i nettet bak Swanseas vikarierende sisteskanse.

Denne gangen var det Welbeck som gjorde opp for den grove missen han hadde før hvilen.

På elegant vis flikket han Patrice Evras oppofrende forarbeid forbi en utspilt tysk målvakt.

23-åringens viktige scoring ble også den siste. Swansea forsøkte, men klarte aldri å komme opp på nivået som ga seier sist søndag.

Dermed fikk hardt pressede David Moyes stilnet de kristiske røsters høye rop. I alle fall for en stund.