UNDER ET STORT PRESS:  David Moyes har ikke fått noen god start som United-manager. Foto: AFP Photo/Andrew Yates/NTB Scanpix.
UNDER ET STORT PRESS: David Moyes har ikke fått noen god start som United-manager. Foto: AFP Photo/Andrew Yates/NTB Scanpix.Vis mer

- Moyes tenker på hva som har gått galt hele døgnet

Presset på United-manageren er enormt. Les ukas dødball her!

(Dagbladet): Onsdag kveld skal skotten ha druknet sorgene på et spillerhotell.

Det ble, selvfølgelig, snappet opp at en gjest, og delt med hele verden gjennom sosiale medier. Klubben måtte rykke ut og forsvare Moyes i engelske medier i går, men det gjør ikke arbeidsoppgavene lettere.

 PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Kevin Keegan legger hodet i sine hender etter at Newcastle ikke klarte å slå Tottenham i den siste runden. Manchester United vant sin kamp, og med det også ligaen. Foto: NTB Scanpix.
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Kevin Keegan legger hodet i sine hender etter at Newcastle ikke klarte å slå Tottenham i den siste runden. Manchester United vant sin kamp, og med det også ligaen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Sultefôrede United-supportere krever resultater.

Søvnproblemer TV.2-ekspert Petter Myhre har selv vært trener. Det er ikke er like stort press i Vålerenga og Strømmen, men Myhre tror Moyes har det tøft.

- Han føler presset. Og det er en stor utfordring å være manager: Du kan ikke bare låse døra til kontoret og dra hjem. Du tenker på hva som er galt og hva du bør gjøre 24 timer i døgnet. Du ligger i senga og tenker til du sovner, og fotballen er det første du tenker på når du står opp igjen, sier Myhre til Dagbladet.

Nå venter en knallhardt kampopplegg i desember. Fem kamper på 21 dager. Femten poeng skal deles ut før fyrverkeri maler himmelen på nyttårsaften. Men i går kveld smalt en ny bombe for David Moyes. Han fikk kritikk av en av klubbens mest lojale menn, Rio Ferdinand.

- Vi får ikke vite lagoppstillingen før samme dag. Det gjør at spillergruppa blir usikre, det er mentalt tøft, og det var ikke sånn med den gamle manageren, sier Ferdinand til Daily Mail.

Får tid Myhre tror likevel at manageren sitter trygt i klubben, og får støtte av Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen.

- Tiden framover blir veldig viktig. Moyes er ikke trua innenfra, men det er et massivt press utenfra, sier Pedersen.

Han tror Manchester United må være innstilt på en sesong hvor Premier League-pokalen ryker.

- Ingenting er avgjort, men det ser tungt ut. Å komme blant de fire beste bør være målet for klubben. Og det er viktig å huske på at de ikke vant hver gang under Alex Ferguson heller, sier Pedersen.

Men det er ingen trøst for Moyes nå.