BLITT BEDRE: Danny Welbeck har lagt inn ekstra tid på treningsfeltet for å bli bedre på avslutninger, og ble belønnet med to scoringer mot Aston Villa. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB Scanpix
BLITT BEDRE: Danny Welbeck har lagt inn ekstra tid på treningsfeltet for å bli bedre på avslutninger, og ble belønnet med to scoringer mot Aston Villa. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Moyes til Welbeck: - Gjør som Rooney

- Du må være den siste som går av treningsfeltet.

• Følg Ligacupen i vårt fotballstudio fra 20.45.

(Dagbladet): Danny Welbeck scoret Manchester Uniteds to første mål da de røde djevlene vant 3-0 mot Aston Villa på søndag.

Welbeck har ofte blitt kritisert for å ikke score nok mål. Forrige sesong ble han stående på kun ett ligamål.

Manager David Moyes sier nå at han har bedt Welbeck følge spisskollega Wayne Rooneys eksempel.

Ekstratrening Rooney har ifølge Moyes alltid lagt inn noen ekstra minutter etter trening på å trene avslutninger. Det har åpenbart fungert for Rooney, og nå tydeligvis også for Welbeck.

- Vi snakket med han for en måned siden og sa til han at han må være den siste som går av treninsgsfeltet. Wayne er der ute og trener på avslutninger hver dag, så jeg sa til Danny: «Du må trene avslutninger hver dag, selv om det bare er 15 minutter på slutten». Han tok det til seg og gjør det nå, sier Moyes, ifølge Daily Mail.

Moyes innrømmer at han var litt overrasket over at Welbeck trengte å bli presset.

- Jeg tror de unge guttene her har blitt utdannet til å alltid ville bli bedre, men noen ganger kan det glippe for deg uten at du skjønner det selv.

Hard konkurranse Den ekstra treningen har tydeligvis gitt resultater for Welbeck, begge målene mot Villa krevde raske reaksjoner og en kald avslutning.

- Han var besluttsom og dyktig da han scoret målene mot Villa. Jeg tror Danny har mye å bidra med, han må bare ta det til det neste nivået, sier Moyes.

Welbeck får hard konkurranse om spissplassen av Wayne Rooney og Robin Van Persie, og har derfor i stor grad blitt henvist til vingen de gangene han har fått spille. Men med Van Persie skadet til etter nyttår, har det åpnet seg nye muligheter for Welbeck.

- Hvis du er spiss trenger du å spille kamper, men du må også bevise at du fortjener å spille ved å score mål. Vi utfordret laget på søndag og jeg synes Danny taklet det bra. Uten Robin hevet han seg og tok imot utfordringen.

 

FORBILDE: David Moyes sier Danny Welbeck kan lære av Wayne Rooneys treningsvilje. Foto: Paul Ellis / AFP Photo / NTB Scanpix
FORBILDE: David Moyes sier Danny Welbeck kan lære av Wayne Rooneys treningsvilje. Foto: Paul Ellis / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer