SKAL OVERRASKE: Tirsdag kommer Europas konger Bayern München til et Manchester United i krise, men en presset David Moyes sier de tyske mesterne har svakheter som kan utnyttes. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix
SKAL OVERRASKE: Tirsdag kommer Europas konger Bayern München til et Manchester United i krise, men en presset David Moyes sier de tyske mesterne har svakheter som kan utnyttes. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

Moyes tror United kan overraske Bayern

- Vi skal prøve å utnytte svakhetene de har.

Tirsdag kommer Europas konger Bayern München til et Manchester United i krise, men en presset David Moyes sier de tyske mesterne har svakheter som kan utnyttes.

Lørdag gikk Bayern München på et sjeldent poengtap da Hoffenheim overrasket alle og klarte 3-3 mot årets suverene bundesligamester.

Samtidig vant Manchester United 4-1 mot Aston Villa. Likevel er United store underdogs når lagene står på hver sin banehalvdel i tirsdagens kvartfinale i mesterligaen.

- Da vi trakk Bayern, tenkte jeg at vi hadde fått det beste laget i Europa. Jeg tror de fleste er enig i det, sier Moyes til klubbens offisielle nettsted.

Likevel tror Moyes laget hans kan overraske.

- Det blir en veldig tøff kamp, men vi skal prøve å utnytte svakhetene de har.

Katastrofal sesong Mens Bayern har valset over nær sagt all motstand denne sesongen, har United hatt en katastrofal førstesesong under Moyes.

De er nummer sju i ligaen og har tapt ti seriekamper. De er allerede garantert å få klubbens laveste antall poeng i serien siden Premier League ble innført i 1992.

Moyes er under voldsomt press og har fått en stor del av supporterne mot seg. Samtidig har flere britiske medier skrevet at klubbens ledelse vurderer å sparke skotten.

- Jeg tror selv Alex Ferguson hadde fått problemer. Jeg tror mange skjønner at stallen er aldrende, og det ville blitt vanskelig for hvem som helst, sier Moyes, ifølge The Guardian.

Stallen inneholder riktignok veteraner som Ryan Giggs (40) og Rio Ferdinand (35), men bare sju er over 30 og snittalderen på dem som har spilt ligakamper denne sesongen er 27.

- Vi skal gjenoppbygge stallen, lover Moyes, som er ute etter flere nye spillere i sommer.

Skade bekymrer Pep For Pep Guardiola har hans første sesong i tysk fotball vært et eventyr fra dag én.

Bayern ble ligamester sju runder før slutt og er på vei mot en ubeseiret sesong i serien.

Likevel uttrykte Guardiola bekymring etter lørdagens 3-3-kamp.

- Spiller vi som vi gjorde i annen omgang, er vi ikke favoritter mot Manchester United tirsdag, sier han.

Den eneste bekymringen før tirsdagens kamp for Bayern er skaden til Thiago Alcantara.

Midtbanestjernen ble kneskadd mot Hoffenheim og er sannsynligvis ute resten av sesongen.

- Det er dårlige nyheter. Vi kommer til å savne ham mye, sier Guardiola.

- Bedre forberedt Før kampen er det uunngåelig at de to trenerne blir sammenlignet. Guardiola har klart å ta Bayern et steg videre, mens det meste har gått galt for Moyes siden de tok over hvert sitt lag i fjor sommer.

- Det har vært annerledes for Guardiola. Han fikk forberedt seg i lang tid før han tok over. Han så mange kamper og lærte mye om spillerne. Han hadde flere ting på plass, sier Moyes.

Før lørdagens kamp mot Villa gikk Moyes ut av spillertunnelen før både spillerne og støtteapparatet. Det var ingen tilfeldighet.

- Det var for å vise at jeg er Manchester Uniteds manager, sier skotten, som har mesterligaen som sin siste sjanse til å vinne et trofé denne sesongen.

(NTB)