Avslørte uetisk britisk medisinsk forsøk før London-OL 2012

Mr. Bean lurte oss

Sommer-OL i London 2012 virket så gøyalt og annerledes. Sånn var det ikke. Bak den morsomme fasaden drev britene et tvilsomt medisinsk eksperiment.

FASADEN SPREKKER: Moro med Mr. Bean under åpningsseremonien til sommer-OL i London 2012. Nå sprekker fasaden etter avsløringene om hvordan UK Sport drev medisinske forsøk med OL-håpene for å vinne flest mulig medaljer. FOTO: REUTERS/Kai Pfaffenbach.(
FASADEN SPREKKER: Moro med Mr. Bean under åpningsseremonien til sommer-OL i London 2012. Nå sprekker fasaden etter avsløringene om hvordan UK Sport drev medisinske forsøk med OL-håpene for å vinne flest mulig medaljer. FOTO: REUTERS/Kai Pfaffenbach.( Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FOR åtte år siden vant Storbritannia sitt eget sommer-OL allerede på åpningsseremonien der Mr. Bean og resten av de britiske stjerneartistene viste hvor uhøytidelig og morsomt olympisk idrett kan være hvis vi bare leker. Men bak den glade innpakningen var det toppidrett på sitt verste:

Avsløringen av et strengt hemmelig medisinsk forsøk for å skaffe Storbritannia flere OL-medaljer, har endt med full skandale.

Nå blir britenes manglende sportsmoral med rette kritisert verden rundt:

- Du kan ikke bruke utøvere som forsøksdyr, sier Travis Tygart; sjef for Antidoping USA og idrettens mest anerkjente dopingjeger

Akkurat det gjorde britene for å sikre seg flest mulig medaljer.

Om nødvendig på bekostning av utøvernes helse.

I FORKANT av disse lekene startet britiske idrettsledere et spesielt program sammen med det anerkjente universitetet i Oxford. Dette skjulte opplegget omfattet de OL-håpene som var med på utholdenhetsøvelser med mer enn 5 minutters konkurransetid.

Forsøket fikk det tilforlatelige navnet «Nye ernæringsgrep», men gravejournalistene til Mail on Sunday har avslørt at dette dreide seg om noe helt annet enn fem frukter eller grønnsaker om dagen og alminnelige, sunne matvaner:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer