Mr. Norway Cup

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Han har opplevd tropevarme og orkan på Ekebergsletta. Han har takket nei til Maradona, og latt Bobby Charlton vente én time på Fornebu. Frode Kyvåg er Mr. Norway Cup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få kjenner Norway Cup så godt som Frode Kyvåg. Han har vært med og arrangert 25 av de totalt 29 turneringene som er avholdt siden 1972. I år blir det hans 26.

- Norway Cup betyr veldig mye for meg. Det er utrolig at det er mulig å samle så mange idrettsungdommer til en så stor turnering, sier Kyvåg.

De første åra var ikke Kyvåg spesielt delaktig i turneringen, han bare hjalp til ved enkelte anledninger. Det var i 1976 Frode Kyvåg skulle få sin virkelige debut i arrangørapparatet. Men slik ble det ikke. Bækkelaget, som arrangerer turneringen, valgte å ikke ha noen Norway Cup det året, fordi man hadde mer enn nok med Oslo Cup.

- Men etter hvert skjønte vi at det var Norway Cup vi måtte satse på, og på slutten av 70-tallet valgte vi å legge ned Oslo Cup etter åtte- ni år. Vi hadde tydeligvis rett når en ser hvordan ting har utviklet seg.

Mange kjendiser

Det er ikke bare bare å arrangere verdens største fotballturnering. Opp gjennom åra har Kyvåg opplevd litt av hvert. Som da England- og Manchester United-stjernen Bobby Charlton skulle besøke Oslo i 1979.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer