«Mr. Perfect» sliter med lengden

Så var ikke fotballikonet David Beckham (28) helt perfekt likevel. Det legendariske frisparkbeinet er nemlig litt lengre enn det venstre.

Den engelske Real Madrid-stjernen har funnet grunnen til alle sine småskader. Beckhams venstrebein er rett og slett kortere enn høyrebeinet. Svarene kom for dagen allerede under den obligatoriske legesjekken før overgangen til Real Madrid i fjor sommer. Men det er først nå det settes i sammenheng med skadeproblemene han har hatt i sin første sesong i Spania.

- Vanlig problem

Søndag var Beckham tilbake fra et tre kampers skadeavbrekk og spilte fra start i 1- 1-kampen mot Real Betis. Totalt har han måttet se åtte kamper fra tribunen så langt i sesongen.

- Jeg tror det er et vanlig problem, men forskjellen på mine bein er større enn vanlig. Jeg ante ikke noe om problemet før jeg skrev under for Real og stilte på legeundersøkelsen, sier David Beckham til avisa The Independent.

Fører til skader

Rosenborg-lege Torbjørn Grøntvedt forklarer at forskjellig lengde på beina er noe som oppstår i vekstperioden i ungdomsåra, og at det ofte kan føre til skadeproblemer for fotballspillere.

- Det er vanlig at det forekommer i befolkningen. Men de fleste belaster beina så lite at de ikke har noen problemer i det daglige. Det er veldig vanlig at det ene beinet er 0,5 cm- 1,0 cm lengre enn det andre. Unormalt blir det ikke før forskjellen er 1- 1,5 cm, forteller Grøntvedt til Dagbladet.

Beinlengde er et av punktene Grøntvedt og hans kolleger sjekker grundig i forbindelse med belastningskader, og ikke minst ved medisinske tester av nye spillere.

- Ulik beinlengde kan føre til belastningsskader i kne, hofte og rygg, sier Grøntvedt, som også tidligere har møtt på problemet i Rosenborg-garderoben.

Innleggssåler

David Beckham har ikke forsøkt å søke skoråd hos sin popstjernekone Victoria. Istedenfor har han prøvd å løse problemet med innleggssåler. Men det fungerte ikke helt tilfredsstillende.

- Jeg liker ikke å bruke oppbygde sko fordi jeg bare vil føle skoen mot foten og ingen ting annet. Særlig når jeg tar frispark, sier Beckham.

Rosenborg-legen mener superstjernen er helt på bølgelengde med den vanlige fotballspilleren på løkka.

- Fotballspillere skal alltid ha trange sko for å få den helt rette følelsen. Problemet er at sålen føles rar ut med en gang. Men hvis en først venner seg til å bruke den, vil det etter hvert kjennes rart og ubehagelig ikke å bruke den, sier Torbjørn Grøntvedt.

En ankelskade var den hittil siste på lista over småskader til den engelske landslagskapteinen.

- Det er frustrerende, særlig ettersom jeg er i ferd med å gjennomføre min beste sesong som spiller. Jeg hadde noen gode sesonger i (Manchester) United, men jeg er blitt mer komplett siden jeg kom hit (til Real Madrid), sier Beckham.

Dæhlies skavank

En annen superstjerne som ble skjevt fordelt fra naturens side er skikongen Bjørn Dæhlie. Hans høyre skistøvel ble bygd opp en centimeter for å utlikne forskjellen i beinlengde.

- Jeg tenker med gru på hva som kan skje om man ikke tar slike signaler alvorlig - og tidlig, sa Dæhlie til Dagbladet for noen år siden.

SLITER: David Beckham har stått over åtte kamper med Real Madrid i sin første sesong. Nå settes det i sammenheng med den ulike beinlengden hans. Men på søndag spilte han i 1- 1-kampen mot Betis. Her er det Denilson (t.h) og Sarandona som prøver å stoppe ham.