«Mr. Perfect» sliter med lengden

Så var ikke fotballikonet David Beckham (28) helt perfekt likevel. Det legendariske frisparkbeinet er nemlig litt lengre enn det venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den engelske Real Madrid-stjernen har funnet grunnen til alle sine småskader. Beckhams venstrebein er rett og slett kortere enn høyrebeinet. Svarene kom for dagen allerede under den obligatoriske legesjekken før overgangen til Real Madrid i fjor sommer. Men det er først nå det settes i sammenheng med skadeproblemene han har hatt i sin første sesong i Spania.

- Vanlig problem

Søndag var Beckham tilbake fra et tre kampers skadeavbrekk og spilte fra start i 1- 1-kampen mot Real Betis. Totalt har han måttet se åtte kamper fra tribunen så langt i sesongen.

- Jeg tror det er et vanlig problem, men forskjellen på mine bein er større enn vanlig. Jeg ante ikke noe om problemet før jeg skrev under for Real og stilte på legeundersøkelsen, sier David Beckham til avisa The Independent.

Fører til skader

Rosenborg-lege Torbjørn Grøntvedt forklarer at forskjellig lengde på beina er noe som oppstår i vekstperioden i ungdomsåra, og at det ofte kan føre til skadeproblemer for fotballspillere.

- Det er vanlig at det forekommer i befolkningen. Men de fleste belaster beina så lite at de ikke har noen problemer i det daglige. Det er veldig vanlig at det ene beinet er 0,5 cm- 1,0 cm lengre enn det andre. Unormalt blir det ikke før forskjellen er 1- 1,5 cm, forteller Grøntvedt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer