Mürer Stemland på sjetteplass

Russiske Julia Tsjepalova vant torsdagens verdenscuprenn i langrenn over 10 kilometer skøyting i kanadiske Canmore.

Den lille og lette russiske jenta var klart raskest i de beintøffe motbakkene i OL-løypene fra 1988. 28 år gamle Tsjepalova ledet fra start til mål, og var til slutt 14 sekunder raskere enn hjemmehåpet Beckie Scott.

De to nevnte var i en klasse for seg. Tredjeplassen gikk til tyske Evi Sachenbacher Stehle, som ble innhentet av Tsjepalova tidlig og fikk god drahjelp til mål. Den tyske jenta var nesten minuttet bak vinneren.

Russiske Olga Rotcheva tok fjerdeplassen knepent foran Svetlana Malahova fra Kasakhstan.

Beste norske jente ble Kristin Mürer Stemland på sjetteplass.

Dermed beviste jenta fra Byåsen at femteplassen fra verdenscuprennet i skiathlom i Vernon sist helg ikke var noen tilfeldighet. Mürer Stemland, som tapte jevnt til Tsjepalova og Scott i torsdagens renn, var ikke mer enn noen små sekunder bak Sachenbacher Stehle på tredjeplass.

Mürer Stemland er for alvor i ferd med å etablere seg i den ypperste langrennseliten.

Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen har reist hjem fra Canada, og deltok ikke i torsdagens renn. Førstnevnte kan imidlertid konstatere at Tsjepalova blir en hard nøtt å knekke på 10-kilometeren i skøyting i Torino-OL senere i vinter. Den russiske jenta fremstår som den store forhåndsfavoritten etter torsdagens oppvisning i Canmore.

10 kilometer skøyting er første del av jaktstarten i OL.

SJETTE: Kristin Mürer Stemland (t.v.) ser på mens Julia Tsjepalova (nummer 53) ropes opp som vinner. Foto: Scanpix
SJETTE: Kristin Mürer Stemland (t.v.) ser på mens Julia Tsjepalova (nummer 53) ropes opp som vinner. Foto: Scanpix Vis mer

(ANB)