Märtha rir for Norge

LIER (Dagbladet): For første gang i sin korte landslagskarriere skal prinsesse Märtha Louise representere Norge i en nasjonskamp i sprangridning. Like etter at prinsessen får sin debut, skal hun heie fram Drillos foran en storskjerm.

- Det gikk ikke så bra som jeg hadde trodd, men de nye hestene har svart til forventningene, sier prinsessen til Dagbladet.

I går ble hun uplassert, men kvalifiserte seg likevel til dagens nasjonskamp, eller Nations Cup, under Norway Grand Prix på Linnesvollen i Lier.

Ikke Rimi-hesten

Märtha Louise red i går hesten Halanta, etter å ha brukt den omstridte Rimi-hesten Hiaros under kvalifiseringen på torsdag. Prinsessen endte likevel opp med å rive fire hindre under gårsdagens individuelle løp. Det holdt akkurat i konkurransen med fire andre nordmenn.

Märtha Loiuse kjempet om den siste plassen med Geir Gulliksen. Begge rev fire ganger, men lagleder Eddie Bull foretrakk prinsessen fordi hun red teknisk bedre.
- Banen var kjempefin, men ganske teknisk, sier Märtha Louise til Dagbladet.

Prinsessen har mange løp foran seg i sommer. Hun har vært i god form denne sesongen, og det er hennes første år på landslaget i sprangridning. Prinsessen ble nummer 11 under et mesterskap i West Palm Beach nylig, og har som eneste nordmann kvalifisert seg til å delta under VM i Roma i september.

- Trolig deltar jeg i et løp i Sverige om to uker. Kanskje er jeg med også på et løp i Bergen, deretter planlegger jeg å være med i Sarpsborg den andre uka i august, sier prinsessen.

«Konfliktsituasjon»

Som de fleste andre nordmenn så prinsessen Drillos' batalje mot Brasil på tirsdag.

I dag får hun med seg åttendedelsfinalen på storskjerm, selv om hun skal ri mot internasjonale toppryttere like før avspark.

- Det byr på en liten konfliktsituasjon, men også her på Lier blir det storskjerm under kampen. Folk her er minst like fotballgale som andre steder, sier Märtha Louise,