Märtha rir i prinsessekjole

Prinsesse Martha Louises har en veldig god grunn til å fortsettet ridningen: - Jeg slipper å være prinsesse for hestene mine. De tar meg for den jeg er, sier prinsessen.

Prinsesse Märtha Louise rir ikke bare for å vinne - hun rir fordi hun trenger det. For å få være den hun er:

- Jeg har frosset beina av meg i skauen på hesteryggen. For hesten er jeg et normalt menneske, ikke en prinsesse. Hestene mine har betydd enormt mye for meg. Jeg har en helt spesiell kontakt med dem, sier Märtha Louise.

Kommer ikke til OL

Prinsessen er klar for et nytt Oslo Horseshow og spekulasjoner om alt fra romanser med stallguttene og plassering i OL:

- Det er rimelig usansynlig at jeg kvalifiserer meg til OL i Australia. Selv om media gjerne skulle ønske det og blåser det opp utover proporsjoner, sier prinsessen nøkternt.

Selv om Märtha gjerne skulle vært en i mengden, må hun finne seg i å være kongelig under det populære arrangementet i Oslo Spektrum. Lørdag kveld stiller hun i spesialsydd prinsessekjole under øvelsen «kostymehopping».

Ikke presset

Selv bedyrer Märtha at hun ikke føler noe spesielt press før konkurransene:

- Jeg har lært å leve med at folk vurderer med utifra prinsesserollen. Jeg er født inn i det, så jeg vet ikke hvordan det ville være å ikke ha det presset, sier Märtha, som gleder seg til å ri på hjemmebane.

Prinsessen bruker mye av tiden sin til å reise rundt på ridearrangement.

- Jeg reiser ofte hver helg, det tar tid å komme seg både til og fra stevnene. Det norske ridemiljøet er svært godt. Vi tar vare på hverandre og oppmuntrer hverandre. Det er ikke slik som i for eksempel Belgia og Holland der utøverne blir glade hvis noen taper.

<B>GODT HUMØR:</B> Prinsesse Märtha Louise sprudlet på podiet foran Oslo Horseshow.