Märtins kartleser omkom

Markko Märtins bil krasjet i et tre. - Ufattelig, sier Henning Solberg.

(Dagbladet.no): Markko Märtins engelske kartleser Michael Park (39) omkom i formiddag da bilen de to satt i krasjet i et tre. Dødsulykken skjedde under den 15. fartsprøven i Rally Wales.

-Det er helt ufattelig. Det er et lite miljø og vi er alle sterkt preget av dette. Jeg tror aldri jeg har opplevd en så stille og rolig stemning på en serviceplass som det er her nå. Alle føler dyp sorg, sier Henning Solberg i en pressemelding.

-Min egen kjøring og innsats her blir uvesentlig i denne sammenhengen. Nå går alle våre tanker til Michaels familie og nærmeste og også til Markko, sier Henning videre.


Høy fart

- Det er en veldig spesiell stemning her. Jeg har reist rundt sammen med denne gjengen i fire år, og det er veldig rart å se dem slik. Førere og kartlesere sitter og gråter, sier Henning Solbergs manager Jim Carlsen til Dagbladet.no.

Carlsen beskriver konkurrentene i rally-sirkuset som en veldig tett gjeng, med vennskap på tvers av lagene.

- Henning og Cato (Solbergs kartleserer Menkerud - journ. anm.) fleipet og lo sammen med Michael Park før starten i dag, forteller han.

MINNES KAMERATEN: Rally-førerne i VM-sirkuset hedrer Michael Park med ett minutts stillhet i Cardiff i ettermiddag. Foran til venstre Petter Solberg, foran i midten storebror Henning Solberg. Foto: Reuters/Scanpix
MINNES KAMERATEN: Rally-førerne i VM-sirkuset hedrer Michael Park med ett minutts stillhet i Cardiff i ettermiddag. Foran til venstre Petter Solberg, foran i midten storebror Henning Solberg. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Ifølge Carlsen fant kollisjonen sted tidlig på dagens andre fartsprøve, SS15.

- Dette var på et strekke med meget høy hastighet. De kjørte rett inn i et tre, sier han.

Dyp sorg

Arrangørene bekreftet klokka 11.45 i dag at 39 år gamle Park fra Newent i Gloucestershire hadde omkommet av skadene, melder BBC.

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Michael Park omkom av skadene etter en ulykke på spesialetapp 15. De pårørende er informert. Føreren av bil nummer åtte, Markko Märtin, er uskadd,» heter det i en uttalelse fra arrangørene.

Etappen ble umiddelbart stanset, og arrangørene besluttet kort tid etter ulykken å avlyse de to gjenværende fartsprøvene.

Tobarnsfar

Michael Park - som gikk under kallenavnet «Beef» - etterlater seg kone og to barn.

Park har tidligere arbeidet for de britiske toppførerne Colin McRae og Richard Burns.

I 1994 fikk han sin VM-debut som andrefører for Mark Higgins, som vant superspesialen på Millenium Stadium i går kveld.

• Michael Parks profil på WRC.com

KRASJET I TRE: Markko Märtin (t.v.) og hans kartleser Michael Park kolliderte i et tre under dagens andre fartsprøve i Rally Wales i dag. Park omkom i kollisjonen. Dette bildet er fra Rally Mexico i mars i år.