MS bøyer seg for kritikken

Fjerner draktreklame for spillselskap.

Manglerud Star slutter å bruke draktreklamen for internasjonale spillselskap.

MS fikk tidligere i sommer rettens medhold i å bruke ansvarligspill.org på draktene. Dette har irritert Norges Fotballforbund (NFF).

Tirsdag ble det klart at Manglerud Star omsider gir etter og slutter med den omstridte draktreklamen.Ansvarligspill.org var et samlenavn for fire bettingselskaper. Ifølge NFF undergraver slik draktreklame for samarbeidet med Norsk Tipping, ettersom idretten blir hvert år tildelt en rekke tippemidler.

Glad president

«Manglerud Star Fotball har i dag bestemt seg for å si opp sponsoravtalen med de utenlandske spillselskapene. Fotballpresident Sondre Kåfjord er glad for avgjørelsen», het det i en pressemelding fra NFF og klubben tirsdag.- Jeg er veldig glad for at Manglerud Star Fotball nå har besluttet å si opp avtalen med de utenlandske spillselskapene. Fotballforbundet har vært kritisk til denne avtalen fordi vi har fryktet at den kunne undergrave finansieringsordningen for norsk idrett samlet sett, sier han.

- Samtidig har vi forståelse for at Manglerud Star, som gjør en viktig innsats for barn og unge i sitt nærmiljø, sliter med å finne inntekter til drift av aktiviteten. Dette er noe vi som organisasjon må jobbe videre med, i nært samarbeid med myndighetene lokalt, og nasjonalt, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Vanskelig

Kjell Roar Kaasa, styreleder i Manglerud Star Fotball, sier at hensynet til norsk idrett var den viktigste årsaken til at MS dropper den omstridte draktreklamen.- Vi inngikk sponsoravtalen for å fokusere på hvor vanskelig det er å drive fotballklubb rett under toppfotballen, og klubben har hatt gode inntekter fra denne avtalen, sier han.

GRUNN TIL JUBEL? Ifølge fotballpresident Sondre Kåfjord er det god grunn til jubel, slik Starts Steinar Pedersen gjør her (bildet stammer fra en tredjerunde-kamp i cupen i fjor), over at Manglerud Star dropper draktreklamen for flere spillselskaper. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
GRUNN TIL JUBEL? Ifølge fotballpresident Sondre Kåfjord er det god grunn til jubel, slik Starts Steinar Pedersen gjør her (bildet stammer fra en tredjerunde-kamp i cupen i fjor), over at Manglerud Star dropper draktreklamen for flere spillselskaper. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

- Men vi har samtidig gjennom denne prosessen fått mange og tydelige signaler, ikke minst fra andre klubber, og har forstått hvor viktig norsk spillpolitikk er for fotballen og norsk idrett totalt sett. Det er først og fremst hensynet til fellesskapet som er begrunnelsen for at vi nå snur, sier Kaasa.

Krevende

Han forklarer at avtalen med spillselskapene ble inngått fordi klubben er i en vanskelig ressurssituasjon.

- Etter at vi mistet automatinntektene har vi ikke fått kompensasjonsmidler fra NIF, og det har satt oss i en vanskelig økonomisk situasjon. Selv om hele denne saken har vært en belastning for klubben, håper jeg vi har klart å fokusere på hvor krevende det er å drive en stor fotballklubb, med et så omfattende aktivitetstilbud som det vi har her på Manglerud, sier Kaasa.

Manglerud Stars beslutning innebærer også at de trekker saken om draktreklamen fra rettsapparatet.

(NTB)

MS bøyer seg for kritikken