NÆR TOPPFORMEN Edvald Boasson Hagen får trolig frie tøyler i Flandern rundt, men under Milano-Sanremo er Gerald Ciolek sørafrikanske MTN-Qhubekas hovedvåpen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
NÆR TOPPFORMEN Edvald Boasson Hagen får trolig frie tøyler i Flandern rundt, men under Milano-Sanremo er Gerald Ciolek sørafrikanske MTN-Qhubekas hovedvåpen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

MTN-sjef om Edvald: - - Blir garantert farlig

Men nordmannen blir ikke kaptein i Sanremo.

MILANO (procycling.no): Mens mye dreier seg om Alexander Kristoff foran søndagens Milano-Sanremo, lusker Edvald Boasson Hagen i kulissene.

MTN Qhubeka-syklisten og hans lag ankommer målbyen fredag hvor de skal trene i løypas siste fase.

- Det er for å drive rekognosering. Det er en viktig del av løpet, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Nordmannen kommer fra Lucca, sør i Italia, hvor han nylig fullførte etapperittet Tirreno-Adriatico. Der leverte nordmannen oppløftende resultater med blant annet en sterk tiendeplass på den avsluttende tempoen.

Les også: Kristoff-trener legger press på Boasson Hagen

- Jeg følte meg bedre og bedre underveis i løpet. Det er ikke noe voldsomt resultat med en tiendeplass, men jeg ble nummer seks etter å ha kjørt opptrekk (sjette etappe). Jeg er fornøyd med gjennomføringen, sier han.

Tror på Flandern-suksess Men det er først om to uker at Edvald Boasson Hagen skal skinne. Da stiller han som MTN Qhubekas kaptein i Flandern Rundt. Det røper sportsdirektør i laget, Jean-Pierre Heynderickx til procycling.no.

- Edvald er på vei mot toppformen og kommer til å være 100 prosent i Flandern Rundt. Han blir garantert farlig, sier han.

Men først er det Milano-Sanremo som gjelder. MTN Qhubeka kommer med et rutinert mannskap til La classicissima di Primavera bestående av blant annet Steven Cummings, 2011-vinner Matthew Goss og 2013-vinner Gerald Ciolek.

- Jeg tror vi har gode sjanser til å vinne, hvertfall på podiet, sier sportsdirektør Jean-Pierre Heynderickx.

- Har du vunnet rittet tidligere er motivasjonen enda større, legger han til.

Sportsdirektøren utelukker ikke at Boasson Hagen kan henge med i den avgjørende stigningen Poggio, men holder Gerald Ciolek som lagets kaptein.

Tidligere finaler uten Edvald Tyskeren tok andreplass bak Peter Sagan under nest siste etappe i Tirreno, og er dermed i godt slag:

- Jeg har gode resultater fra rittet med seier og topp ti i fjor. I år er vi tilbake med et sterkt lag og vi viste i Tirreno-Adriatico at vi har mange kort å spille på, sier Ciolek selv.

Boasson Hagen har startet Milano-Sanremo seks ganger tidligere, og fullført fem. 27-åringen har aldri vært innblandet i finalen i rittet, men har en 25. plass fra 2009 som bestenotering.

- Det er et hardt løp hvor mye kan skje, sier Boasson Hagen selv.

Vil ikke i brudd
Fredag er han ikke kjent med lagets taktikk til søndagens ritt, men understreker at han aller helst ikke går i brudd.

- Det handler om å spare mest mulig krefter over lang tid slik at man kan henge med i finalen.

27-åringen kommer fra en hard uke i Tirreno-Adriatico, og sier mye avhenger av å restituere seg godt.

- Akkurat nå vet jeg ikke hvor god formen er etter Tirreno-Adriatico. Det gjenstår å se etter vi har trent i løypa, sier han.

Sportsdirektør Heynderickxs drømmescenario er at lagets skarpeste avsluttere, deriblant Boasson Hagen, er med i en liten gruppe over Poggio og kan være med i en finale.

procycling.no er tilstede i Milano og følger utviklingen tett frem mot søndagens ritt. Følg rittet LIVE fra første tråkk!

TROR PÅ EDVALD: Jean-Pierre Heyndericx (til høyre) så positiv utvikling av Edvald Boasson Hagen under Tirreno-Adriatico. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TROR PÅ EDVALD: Jean-Pierre Heyndericx (til høyre) så positiv utvikling av Edvald Boasson Hagen under Tirreno-Adriatico. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer