- Muamba kan være tilbake på banen i løpet av et halvt år

Det mener sjefen ved hjerteavdelingen som reddet Torp.

FRAKTES AV BANEN: Fabrice Muamba blir fraktet av banen etter at han ble liggende bevisstløs på banen i kampen mellom Bolton og Tottenham. Kampen ble avlyst rett etterpå. Foto: AP Photo/Matt Dunham
FRAKTES AV BANEN: Fabrice Muamba blir fraktet av banen etter at han ble liggende bevisstløs på banen i kampen mellom Bolton og Tottenham. Kampen ble avlyst rett etterpå. Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bolton-spiller Fabrice Muamba (23) kollapset på fotballbanen lørdag.

Han ble sendt umiddelbart til London Chest Hospital på grunn av hjerteinfarkt og det tok to timer før hjertet til Muamba slo normalt.

Tilstanden hans er fortsatt kritisk mandag formiddag, og klubben sendte ut en pressemelding klokka 10:30 norsk tid:

«Fabrice Muambas hjertesituasjon er stabil, men hans tilstand er fortsatt kritisk på intensivavdelingen ved The London Chest Hospital. Familien er takknemlig for at mediene fortsetter å respektere deres privatliv.»

- Dramatisk etter tre døgn Avdelingsdirekør på hjerteavdelingen ved Haukeland universitetssykehus, Jan Erik Nordrehaug, mener Muambas sjanser til å komme frisk fra hendelsen fortsatt er til stede.

- Vi har et eksempel herfra med én person som lå 28 dager i koma og var helt frisk etterpå. Muamba sjanser er fortsatt til stede, men sjansene for å være helt klar i hodet synker etter tre døgn i koma, sier Nordrehaug til Dagbladet.

Tidligere landslagsspiller og nåværende Köln-trener Ståle Solbakken måtte legge opp i 2001 etter at han fikk hjerteinfarkt på treningsfeltet til FC Købenbavn. I september i fjor måtte Carl-Erik Torp legge opp som fotballspiller etter hjertet hans stoppet i kamp mellom Brann og Sogndal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer