Muamba tilbake på sin egen hjemmebane i kveld

For første gang etter at hjertet stoppet.

HAR FÅTT GRØNT LYS: Fabrice Muamba føler seg i god nok form til å møte opp på Reebok Stadium i kvledens oppgjør mellom Bolton og Tottenham. Her med legene Andrew Deaner og Sam Mohiddin. Foto: Barts Health NHS
HAR FÅTT GRØNT LYS: Fabrice Muamba føler seg i god nok form til å møte opp på Reebok Stadium i kvledens oppgjør mellom Bolton og Tottenham. Her med legene Andrew Deaner og Sam Mohiddin. Foto: Barts Health NHSVis mer

• Følg Bolton-Tottenham i vårt Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): I kveld møtes Bolton og Tottenham til en viktig duell i Premier League. Det var nettopp under møtet mellom disse to lagene at Bolton-spiller Fabrice Muamba kollapset med hjertestans på banen i mars. I kveld vil spilleren være tilbake på Reebok Stadium for første gang siden episoden som nesten kostet ham livet.

Det er rundt seks uker siden hendelsen skjedde, og Muamba vil naturlig nok ikke delta under selve kampen. Spilleren stiller opp for å hylle tilhengerne av både Bolton og Tottenham for deres støtte i den vanskelige tiden.

- Jeg tror det vil gi alle en sjanse til å se hvor godt det har gått og hvor langt han har kommet etter det som skjedde den kvelden. Faktum er at også Tottenham, som var motstander da det skjedde, vil gi Muamba en sjanse til å takke fansen og spillerne som var involvert, sier Bolton-manager Owen Coyle til The Telegraph.

Tenker på hva som er best for Muamba Manageren kan ikke svare på om Muamba vil besøke sine lagkamerater i gareroben før kampen.

- Det blir hypotetisk. Når alt kommer til alt må vi bestemme hva som er best for alle. Vår hovedbekymring er hva som er best for Muamba fordi det er viktigst. Men det er noe vi vil se på, om han og hans forlovede Shona bestemmer at han er frisk nok til å gjøre det, sier Coyle.

Sportslig sett er det også en viktig kamp på Reebok i kveld. Bolton kjemper for å unngå nedrykk, og Tottenham kjemper om den viktige fjerdeplassen som vil gi muligheten til spill i Champions League neste sesong.