Muambas hjerte slår uten hjelpemidler

Hjertet slår uten medisinske hjelpemidler, men tilstanden fortsatt kritisk.

(Dagbladet): To døgn etter at Fabrice Muamba falt om med hjertestans, viser han tegn til bedring.

Det opplyser sykehuset og Bolton i en felles pressemelding mandag ettermiddag.

PÅ SYKEHUSBESØK: Sammen med mamma Sandra dro Tottenham-spiss Jermain Defoe til sykehuset der Muamba er innlagt. Foto:  REUTERS/Paul Hackett
PÅ SYKEHUSBESØK: Sammen med mamma Sandra dro Tottenham-spiss Jermain Defoe til sykehuset der Muamba er innlagt. Foto: REUTERS/Paul Hackett Vis mer

«Hjertet hans slår nå uten hjelp fra medisiner, og han beveger også på armer og bein», heter det i uttalelsen.

De gode nyhetene inneholder imidlertid også en presisering om at tilstanden fortsatt er kritisk, til tross for at Bolton-spilleren virker å være på bedringens vei.

VISER STØTTE: Den globale fotballfamilien har vist at de tenker på Muamba etter lørdagens hjertestans. Her Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Andrea Comas
VISER STØTTE: Den globale fotballfamilien har vist at de tenker på Muamba etter lørdagens hjertestans. Her Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Andrea Comas Vis mer

«Det er ennå usikkerhet rundt prognosene på lang sikt. Han er fortsatt alvorlig syk, og tilstanden hans blir nøye overvåket av de ansatte på intensivavdelingen ved London Chest Hospital.»

Muambas hjerte stoppet noen minutter før pause under lørdagens FA-cupkamp mot Tottenham. Flere engelske medier skriver i dag at det tok så mye som to timer før helsepersonell fikk hjertet til å slå igjen.

PÅ SYKEHUSBESØK: Bolton-manager Owen Coyle. Foto:  (AP Photo/Alastair Grant)
PÅ SYKEHUSBESØK: Bolton-manager Owen Coyle. Foto: (AP Photo/Alastair Grant) Vis mer

Både Bolton og Muamba har mottatt voldsomme mengder støtteerklæringer fra fotballvenner over hele verden, og hendelsen har satt en alvorlig støkk i de andre spillerne som var i aksjon på White Hart Lane lørdag.

Hele Tottenham-troppen skal nå ha krevd å bli hjertesjekket, mens Bolton vurderer å trekke seg fra FA-cupen for å slippe å returnere til banen der Muamba segnet om.

PÅ SYKEHUSBESØK: Chelsea- og landslagsback Ashley Cole. Foto:    REUTERS/Paul Hackett
PÅ SYKEHUSBESØK: Chelsea- og landslagsback Ashley Cole. Foto: REUTERS/Paul Hackett Vis mer

Boltons kamp mot Aston Villa i morgen er allerede utsatt, og også helgas viktige bunnkamp mot Blackburn kan bli flyttet.