Muambas kollaps kan ha hjulpet Petrov til å oppdage kreften

Fikk påvist leukemi da Villa-laget ble hjertetestet.

BLE HYLLET: Stilijan Petrov og familien satt på tribunen da Aston Villa møtte Chelsea på lørdag. Villa-kapteinen ble hyllet av både supportere og spillere. Foto:  EPA/LINDSEY PARNABY
BLE HYLLET: Stilijan Petrov og familien satt på tribunen da Aston Villa møtte Chelsea på lørdag. Villa-kapteinen ble hyllet av både supportere og spillere. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Boltons Fabrice Muamba kollapset på banen med hjertestans, var det en kraftig vekker for engelske fotballklubber.

Flere spillere i Premier League krevde en hjertesjekk for å avdekke om de også var i faresonen, og Aston Villa var blant lagene som gjennomgikk testing.

For kaptein Stilijan Petrov skjedde det på rett tidspunkt. For selv om det ikke ble funnet noe galt med hjertet hans, hadde han akutt leukemi - noe som skal ha blitt påvist i forbindelse med hjertesjekken.

Det sier i hvert fall Petrovs lagkamerat Carlos Cuellar i et intervju med den spanske radiostasjonen Cope, som er sitert hos The Sun.

- Etter det som skjedde med Muamba, ble vi hjertesjekket av eksperter sist tirsdag. To dager senere fikk vi resultatene, og de fortalte ham at han hadde symptomer på kreft. De ba ham å gjøre nærmere undersøkelser på sykehus for å bekrefte mistanken, sier Cuellar.

Følte seg dårlig Olympiatoppen-lege Lars Engebretsen sier det er er fullt mulig å påvise leukemi gjennom en hjertetest, så lenge det tas blodprøver.

- Hvis man bare setter elektroder på brystet og får ut en kurve av hvordan hjertet slår, kan man som regel ikke påvise leukemi. Men i mange tilfeller vil man samtidig ta blodprøver, og da vil man oppdage det. På dette nivået blir det tatt blodprøver hvert år, det er veldig vanlig, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer