Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mueller beklager sjikanen

Peter Mueller (55) og Maren Haugli (24) møtte pressen.

 I BRÅK IGJEN:  Skøytelandslagets trener Peter Mueller svarte i dag på beskyldninger om trakassering av Maren Haugli. Foto: Krister Sørbø
I BRÅK IGJEN: Skøytelandslagets trener Peter Mueller svarte i dag på beskyldninger om trakassering av Maren Haugli. Foto: Krister Sørbø Vis mer

||| (Dagbladet): Skøytelandslagets trener Peter Mueller og Norges beste kvinnelige skøyteløper Maren Haugli møtte i dag pressen i forbindelse med konflikten dem i mellom. Bakgrunnen er kommentarer amerikaneren kom med under en middag i forbindelse med verdenscupåpningen i  Berlin for to uker siden.

«Galskapen»
Disse kommentarene skal etter det Dagbladet erfarer være av seksuell karakter. For to dager siden ble det kjent at trakasseringen ble innklaget til Skøyteforbundets ledelse. Kommentarene ble gitt under en middag der et tosifret antall mennesker var tilstede.
Den kontroversielle Peter Mueller har ikke ønsket å kommentere saken før nå i ettermiddag. På et pressetreff på Scandic Hotel i Hamar kom både Mueller og Haugli med en erklæring.
- Jeg beklager overfor Maren for det jeg sa.  Jeg visste ikke at det såret Maren, men det fant jeg ut senere.
Vi hadde diskutert denne saken, og var ferdig med den. Så startet denne «galskapen». Men vi er ferdige med dette - og vil nå konsentrere oss om skøyting, sa Mueller med klare antydninger til at han mener media har blåst saken unødig opp.
55-åringen ønsket ikke å utdype saken videre.

- Ferdig med saken
Maren Haugli, som på grunn av tidligere uenighet med Mueller står utenfor landslaget, opplyste at hun avventer videre behandling hos Skøyteforbundet.

- Dette er en sak jeg er ferdig med. Den ligger nå hos Skøyteforbundet. Jeg ber om forståelse for at jeg har en jobb å gjøre her, sa Haugli på pressetreffet og ba om å få slippe flere spørsmål.

24-åringen, som har slitt med sykdom i det siste, er usikker til verdenscupløpene i Vikingskipet i morgen (5000 m) og søndag (1500 m).

- Personalsak
Toppledelsen i Skøyteforbundet har siden NRK sprakk nyheten på onsdag kveld, opplyst at de forholder seg til dette som en personalsak. I kveld er det styremøte i Hamar.
- Vi har innhentet opplysninger om hva som skjedde i Berlin, og kommer til å diskutere denne saken på styremøtet, bekreftet skøytepresident Vibecke Sørensen til Dagbladet i dag.

 - FERDIG:   Maren Haugli (t.v.) og treneren Hans Trygve Kristiansen Foto:Erik Berglund
- FERDIG: Maren Haugli (t.v.) og treneren Hans Trygve Kristiansen Foto:Erik Berglund Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media