Mueller blir i Norge - uansett

Skøytetreneren sier at penger ikke betyr noe.

Skøyteforbundets sportssjef Finn Aamodt fryktet torsdag at trener Peter Mueller ville forlate Norge på grunn av økonomiske problemer.

For penger betyr ikke så mye for forrige sesongs suksesstrener. Peter Mueller er nemlig mest fornøyd der han er i dag - som trener for Norges skøytelandslag.

Trives i Norge

- Jeg er kjempefornøyd der jeg er i dag. Jeg har derfor ikke tenkt meg noen steder, sier Mueller til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han avviste på det sterkeste at han ønsker seg bort fra skøytelandslaget ettersom økonomien til forbundet er skranten.

- Dere blir ikke kvitt meg så enkelt, nei. Skal dere bli kvitt meg må dere kaste meg ut av landet. Norge-tatoveringen min lar seg ikke fjerne så lett, flirer den amerikanske treneren, før han fortsetter:

- Jeg har vært i langt tøffere situasjoner enn dette.

Selv om sponsorene ikke akkurat har stormet til skøytesporten, er humøret blant utøverne på topp.

- Jeg har ikke mottatt noen negative meldinger fra noen av løperne. De er motiverte og klare for en ny sesong, presiserer Mueller.

- Det ordner seg

Spekulasjonene om Mueller framtid i Norge startet etter at det ble klart at Norges Skøyteforbund må kutte kraftig i satsingen fordi hovedsponsoren ikke har de nødvendige midlene til rådighet. I tillegg har suksesstreneren fått tilbud fra andre nasjoner.

- Hva Peter vil si om han må kutte i satsingen kan ikke jeg svare på, men jeg er redd for det. Vi vet at han har tilbud fra andre nasjoner, sa sportssjef Finn Aamodt til NRK torsdag formiddag.

Det er snakk om kutt i samlinger og treningsutgifter, forteller Aamodt.

- Jeg har full tillit til Finn. Han er veldig dyktig i det han gjør, og det kommer sikkert til å ordne seg, sier Mueller optimistisk.

Selv konsentrerer han seg heller om det sportslige. Sesongens hovedmål er OL i Torino, og kanskje vanker det flere gullmedaljer der.

(ANB)

VIL BLI: Skøytetrener Peter Mueller.