Mueller får ikke snakke med Bøkko under landslagstreninger

Pedersen og Koss skal «styre showet».

DETTE ER NOK OK: Håvard Bøkko får trolig fortsatt lov til å snakke med Peter Mueller (t.h.) etter landslagstreningene. Men underveis i øktene med landslaget må Mueller sitte musestille på tribunen - eller risikerer å bli kastet ut. Det ble avklart under møter på Hamar i helga.
Foto: Erlend Aas, Scanpix
DETTE ER NOK OK: Håvard Bøkko får trolig fortsatt lov til å snakke med Peter Mueller (t.h.) etter landslagstreningene. Men underveis i øktene med landslaget må Mueller sitte musestille på tribunen - eller risikerer å bli kastet ut. Det ble avklart under møter på Hamar i helga. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Skøytelandslagets nye sjefer forbyr tidligere landslagssjef Peter Mueller å prate med eleven Håvard Bøkko mens landslaget trener.

De samme reglene gjelder for alle private trenere som jobber med skøyteløpere i forbundsgruppen, melder nrk.no. Følges ikke reglene, kan løperen i ytterste konsekvens bli kastet ut av landslaget.

- Vi har snakket med løperne og de private trenerne, og alle er enig om at dette bråket ikke er bra og at det viktigste er å få ro. Derfor er vi blitt enig om at ingen private trenere skal kommunisere med løperne under trening. Da er det Jarle (Pedersen, landslagssjef) og jeg som skal styre showet, forteller assistenttrener Johann Olav Koss til NRK.

Mueller er privat trener for Håvard og Hege Bøkko, men han er ikke den eneste som bistår løpere i forbundsgruppen. For eksempel trenes Dag Erik Kleven av Frode Rønning, og søsknene Maren og Sverre Haugli har Hans Trygve Kristiansen som mentor.

- Alle trenere skal behandles likt, hevder Koss.

Sportssjef Øystein Haugen hevder at alle parter er enig i at Pedersen og Koss står for kommunikasjonen under landslagets treninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer