Mueller får ikke snakke med Bøkko under landslagstreninger

Pedersen og Koss skal «styre showet».

DETTE ER NOK OK: Håvard Bøkko får trolig fortsatt lov til å snakke med Peter Mueller (t.h.) etter landslagstreningene. Men underveis i øktene med landslaget må Mueller sitte musestille på tribunen - eller risikerer å bli kastet ut. Det ble avklart under møter på Hamar i helga.
Foto: Erlend Aas, Scanpix
DETTE ER NOK OK: Håvard Bøkko får trolig fortsatt lov til å snakke med Peter Mueller (t.h.) etter landslagstreningene. Men underveis i øktene med landslaget må Mueller sitte musestille på tribunen - eller risikerer å bli kastet ut. Det ble avklart under møter på Hamar i helga. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

|||
Skøytelandslagets nye sjefer forbyr tidligere landslagssjef Peter Mueller å prate med eleven Håvard Bøkko mens landslaget trener.

De samme reglene gjelder for alle private trenere som jobber med skøyteløpere i forbundsgruppen, melder nrk.no. Følges ikke reglene, kan løperen i ytterste konsekvens bli kastet ut av landslaget.

- Vi har snakket med løperne og de private trenerne, og alle er enig om at dette bråket ikke er bra og at det viktigste er å få ro. Derfor er vi blitt enig om at ingen private trenere skal kommunisere med løperne under trening. Da er det Jarle (Pedersen, landslagssjef) og jeg som skal styre showet, forteller assistenttrener Johann Olav Koss til NRK.

Mueller er privat trener for Håvard og Hege Bøkko, men han er ikke den eneste som bistår løpere i forbundsgruppen. For eksempel trenes Dag Erik Kleven av Frode Rønning, og søsknene Maren og Sverre Haugli har Hans Trygve Kristiansen som mentor.

- Alle trenere skal behandles likt, hevder Koss.

Sportssjef Øystein Haugen hevder at alle parter er enig i at Pedersen og Koss står for kommunikasjonen under landslagets treninger.

- Så å si alle løperne har sine personlige trenere. Det sier seg selv at det blir for mye hvis alle skal komme med sine instruksjoner under trening.

(NTB)