Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mueller går ut mot mediene

Sier de har feilsitert ham.

FIKK SPARKEN: Peter Mueller er ikke lenger landslagstrener i skøyter. Han fikk sparken etter å ha kommet med grove seksuelle kommentarer til skøyteløper Maren Haugli (24). Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
FIKK SPARKEN: Peter Mueller er ikke lenger landslagstrener i skøyter. Han fikk sparken etter å ha kommet med grove seksuelle kommentarer til skøyteløper Maren Haugli (24). Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

|||(Dagbladet): Den sparkede skøytetreneren Peter Mueller (55) står i dag sammen med kjæresten Hanne Skjellum (27) fram i Se og Hør og forteller sin versjon av hva han sa til Maren Haugli (24) under middagen i Berlin 31. oktober. Han mener han er feilsitert av mediene.

Han tar avstand fra at han skal ha oppfordret Haugli til å utføre oralsex, slik blant annet Dagbladet skrev på tirsdag.

- Det er direkte løgn det som har kommet fram i media til nå. Jeg vil ved en eventuell rettssak kunne bevise eksakt hva som ble sagt - og av hvem, sier Mueller til Se og Hør.

Den kommentaren han selv sier han har gitt til Haugli er av grov seksuell karakter.

Skjellum er reporter i kjendisbladet og Mueller takker henne i dag for å ha støttet ham gjennom en turbulent tid.

Mueller-saken eksploderte i mediene da det ble kjent at Maren Haugli rapporterte inn Muellers opptreden til skøyteforbundet. De opprettet en personalsak og mandag denne uka fikk han sparken fra jobben som norsk landslagstrener.

- Vi mener at Muellers opptredenen er uforenlig med skøytesporten og idrettens etiske verdier, sa skøytepresident Vibeke Sørensen.

Mueller selv mener saken var lagt død etter at han beklaget oppførselen sin overfor Haugli.

Amerikaneren har kontaktet advokat som for tiden er i samtaler med skøyteforbundet. Eks-treneren vil trolig kreve økonomisk kompensasjon for å ha fått sparken, men juridiske eksperter tviler på om han har krav på det, dersom oppførselen hans er så grov at det kan betraktes som et kontraktsbrudd.

• Skøytelandslaget er nå i Calgary på treningssamling med sine nye trenere Jarle Pedersen og Johann Olav Koss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media