Mueller la seg på ryggen da Hemmer gikk

Etterpå raste han mot NRK.

(Dagbladet.no): Det ble et voldsomt oppstyr da Mari Hemmer hevdet at landslagstrener Peter Mueller hadde kalt henne feit. En opprørt Mueller mente det pågikk en heksejakt mot ham, og truet med å trekke seg.

Denne helga avslutter skøyteløperne sesongen i Salt Lake City, og i går gikk Mari Hemmer 3000 meter. TV-bildene viste at Mueller gikk opp på tribunen, og  la seg på ryggen på tribunen med hendene bak hodet mens Hemmer gikk.

Derfra fikk han se Hemmer gå inn til dagens 21. beste tid, rundt 10 sekunder bak Maren Haugli på 10. plass.

Etterpå hisset han seg kraftig opp da NRK spurte om hvilket inntrykk han ønsket å skape med oppførselen sin.

- Det er et tåpelig spørsmål, jeg jobber ikke med den jenta. Dere graver i dritt som ikke har noe med skøyter å gjøre. Jeg er drittlei denne Mari Hemmer-saken. Dere går meg på nervene. Jeg er ferdig med NRK, og jeg er ferdig med sånne spørsmål. Dette har ingenting med skøyter å gjøre, sa han.

Hemmer selv var ikke overrasket over at sjefen slappet av på tribunen framfor å sekundere.

- Han er en personlighet som gjør som han vil og følger sine egne innfall. Ikke mye å gjøre med det, sier hun til NRK.

Heller ikke da Hemmer gikk EM i Collalbo i februar ble hun sekundert av Mueller.

LEI AV HEMMER-SAKEN: Peter Mueller ble kraftig irritert da han fikk spørsmål om hvorfor han la seg ned på tribunen da Mari Hemmer gikk sin 3000 meter i Salt Lake City i går. Foto: SCANPIX
LEI AV HEMMER-SAKEN: Peter Mueller ble kraftig irritert da han fikk spørsmål om hvorfor han la seg ned på tribunen da Mari Hemmer gikk sin 3000 meter i Salt Lake City i går. Foto: SCANPIX Vis mer

I februar forklarte sportssjef Øystein Haugen at den manglende sekunderingen skyldtes at Mueller tidligere hadde fått kjeft for å ha gjort en for dårlig jobb.

- I et verdenscupløp i Heerenveen i november sto jeg og Peter på banen og sekunderte henne. Etterpå kom det mye negative reaksjoner på at vi ikke hadde gjort jobben godt nok. Derfor gjorde vi det sånn at hennes personlige trener sto sammen med meg på isen under EM, så det ikke skulle bli brukt mot oss igjen, sa han til Dagbladet.no.

Mueller la seg på ryggen da Hemmer gikk
<B>IKKE OVERRASKET</B>: Uten sekundering fra Mueller gikk Mari Hemmer inn til 21. plass.