Mueller mener Bøkko er blitt en mann

I år skal han gi Sven Kramer kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Peter Mueller er ikke i tvil. Håvard Bøkko (20) skal gi rivalene kamp på isen i vinter. For nå er han blitt en mann.

- Men han trenger fortsatt bare å barbere seg en gang i uken, sier Mueller til NTB.

Eskil Ervik er borte, resten av unggutta trenger fortsatt noen år på seg. Bøkko er mannen det stilles størst forventninger til.

- Jeg må vel ta litt ansvar i mesterskap, men hele laget fungerer bra og tar sin del av jobben. Jeg må ikke dra hele sykkelturen på trening, smiler Bøkko.Taus Kramer
Hallingdølen er trolig den eneste av nordmennene som kan true Sven Kramer (21) og Enrico Fabris (25) denne sesongen, iallfall i allround-VM.

Og nå er han blitt ett år eldre og ett år mer erfaren. Men noen tips fra Kramer, det får han ikke.

- Jeg prøvde å få noen ord ut av Sven på MSN, men han ville ikke si noe. Det hender vi prater litt om hvordan treningen går, sier Bøkko.

Han har nettopp gjennomført nok en økt i regnet utenfor Toppidrettssenteret. Formen er der den skal være i begynnelsen av juli.

Ennå er det lenge til første startskudd går. Da vil Bøkko være supertent.

- Jeg har forbedret meg hvert år som jeg har gått på skøyter, og håper på en fortsatt positiv utvikling. Jeg skal klare å komme på pallen, jeg er lei fjerdeplasser, forklarer 20-åringen.

Landslagstrener Peter Mueller tror Bøkko kan utfordre ett år eldre Kramer til vinteren.

- Han lå ett år etter fysisk sett i forrige sesong, men han har tatt det steget nå. Han er blitt en mann, gliser Mueller.
 
(NTB)

BLITT MANN: Håvard Bøkko har blitt mann, men trenger fortsatt bare barbere seg en gang i uka, sier Peter Müeller. Skøytesjefen, Bøkko og resten av skøytelandslaget trente på Toppidrettssenteret i Oslo i dag. Foto: Stian Lysberg Solum
BLITT MANN: Håvard Bøkko har blitt mann, men trenger fortsatt bare barbere seg en gang i uka, sier Peter Müeller. Skøytesjefen, Bøkko og resten av skøytelandslaget trente på Toppidrettssenteret i Oslo i dag. Foto: Stian Lysberg Solum Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer