VURDERER PRIVATLAG: Peter Mueller avventer Håvard Bøkkos situasjon på landslaget før han legger planer. Foto: Erlend Aas / Scanpix
VURDERER PRIVATLAG: Peter Mueller avventer Håvard Bøkkos situasjon på landslaget før han legger planer. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Mueller mener forbundet styres av amatører

Tror Bøkko får det tøft.

|||

Peter Mueller mener Norges Skøyteforbund styres av amatører.

Amerikaneren fikk sparken i november i fjor etter at han kom med grove kommentarer mot Maren Haugli i forkant av verdenscupåpningen i Berlin.

I et intervju med Aftenposten retter Mueller kritikk mot skøyteforbundet. Han mener forbundsledelsen ikke er i stand til å ta avgjørelser.

- Norges Skøyteforbund og styret er fullt av amatører. De har andre jobber ved siden av, vet ikke hva toppidrett er og har ikke forutsetninger til å styre norsk skøytesport. Da jeg kom til Norge hadde vi Terje Andersen som president og Finn Aamodt som sportssjef. Ja, det var mange diskusjoner den gangen, av og til var jeg fornøyd og andre ganger ikke. Men da ble det i hvert fall tatt avgjørelser. Nå er det ingen som er i stand til det, sier Mueller til avisen.

- Økonomisk avgjørelse

Mueller inngikk i forrige uke forlik med skøyteforbundet. Dermed endte ikke kravet om økonomisk godtgjørelse for kontraktsperioden i retten.

Han mener fortsatt at kommentarene til Haugli ikke var hovedgrunnen til at han fikk sparken.

- Jeg tror det var andre grunner til at jeg fikk sparken, ikke bare kommentarene til Maren. Skøyteforbundet ville spare penger, jeg var en dyr mann i drift, de skulle betale leilighet, mobiltelefoner og flyreiser hjem til USA, sier Mueller, som ikke vil si mer om hva som skjedde rundt middagsbordet i Berlin.

- Det har jeg ikke behov for å repetere. Jeg tror folk har fått det med seg. Det var ikke pent sagt, men ingen oppsigelsesgrunn.

Tøft for Bøkko

Håvard Bøkko har ikke sagt noe om han fortsetter på landslaget. Mueller tror uansett hans tidligere elev får en hard kamp med å utfordre Sven Kramer framover.

- Han har en tøff tid i vente, det kan bli vanskelig for Håvard. Sven Kramer og TVM-laget har styrket seg vesentlig. Sven har fått gode løpere rundt som kan pushe ham på trening. For Håvard blir det en kamp i motbakke. Han trenger en god treningsgruppe, men det har han ikke på landslaget.

- Se på Petter Northug og Aksel Lund Svindal. Hvis det er ting de ikke er fornøyd med, skaffer de det selv. Håvard burde stått opp og sagt hva som er best for ham. Han må slutte å bry seg med hva som er best for de andre på laget, sier Mueller til Aftenposten.

Han har planer om å bli værende i Norge framover, men kommer ikke nødvendigvis til å jobbe med skøyter.

- På sikt håper jeg å finne en jobb i Norge. For meg er det ikke viktig å drive med skøyter lenger. Jeg kan godt tenke meg å bli fysisk trener et sted, det kan være i fotball, ishockey eller sykling. All idrett handler om det samme, å vinne. Og ha motivasjon, glød og samtidig være stolt av det du gjør, sier Mueller.

(NTB)