Mueller spurte Haugli om oralsex

Her er ordene som ble sagt under middagen som felte skøytetreneren.

BLE SJIKANERT: Maren Haugli ble så krenket av Peter Muellers seksuelle kommentarer at hun forlot middagen i Berlin 31. oktober. Andre løpere rundt bordet reagerte også sterkt på amerikanernes uttalelser. Haugli rapporterte hendelsen inn til Norges Skøyteforbund, som i går sparket den omstridte treneren. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
BLE SJIKANERT: Maren Haugli ble så krenket av Peter Muellers seksuelle kommentarer at hun forlot middagen i Berlin 31. oktober. Andre løpere rundt bordet reagerte også sterkt på amerikanernes uttalelser. Haugli rapporterte hendelsen inn til Norges Skøyteforbund, som i går sparket den omstridte treneren. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Peter Muellers (55) fikk i går sparken av Norges skøyteforbund etter å ha sextrakassert Maren Haugli på en middag i Berlin 31. oktober. Haugli følte seg krenket av bemerkningene Mueller kom med og forrige onsdag leverte hun inn en klage på treneren.

Fredag beklaget Mueller oppførselen sin, men forbundet åpnet en personalsak mot Mueller og i går falt dommen. Amerikaneren fikk sparken fra jobben som norsk landslagstrener med umiddelbar virkning.

— Vi hadde ikke annet valg enn å heve avtalen med Peter Muellers selskap med umiddelbar virkning. Opptredenen hans er ikke forenlig med de verdier skøyteforbundet ønsker å identifisere seg med, sa skøytepresident Vibecke Sørensen.Forlot bordetDet verserer flere varianter av hva Peter Mueller sa til — og om —  Maren Haugli under den meget omtalte skøytemiddagen for de aktive og støtteapparat i Berlin. Flere landslagsløpere både fra Norge og andre nasjoner var til stede under middagen og overhørte utbruddet til Mueller — og Maren Hauglis reaksjon.

Dagbladet har fått bekreftet innholdet i opptrinnet fra flere av dem som var i umiddelbar nærhet under middagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer