Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mueller spurte Haugli om oralsex

Her er ordene som ble sagt under middagen som felte skøytetreneren.

BLE SJIKANERT: Maren Haugli ble så krenket av Peter Muellers seksuelle kommentarer at hun forlot middagen i Berlin 31. oktober. Andre løpere rundt bordet reagerte også sterkt på amerikanernes uttalelser. Haugli rapporterte hendelsen inn til Norges Skøyteforbund, som i går sparket den omstridte treneren. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
BLE SJIKANERT: Maren Haugli ble så krenket av Peter Muellers seksuelle kommentarer at hun forlot middagen i Berlin 31. oktober. Andre løpere rundt bordet reagerte også sterkt på amerikanernes uttalelser. Haugli rapporterte hendelsen inn til Norges Skøyteforbund, som i går sparket den omstridte treneren. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Peter Muellers (55) fikk i går sparken av Norges skøyteforbund etter å ha sextrakassert Maren Haugli på en middag i Berlin 31. oktober. Haugli følte seg krenket av bemerkningene Mueller kom med og forrige onsdag leverte hun inn en klage på treneren.

Fredag beklaget Mueller oppførselen sin, men forbundet åpnet en personalsak mot Mueller og i går falt dommen. Amerikaneren fikk sparken fra jobben som norsk landslagstrener med umiddelbar virkning.

— Vi hadde ikke annet valg enn å heve avtalen med Peter Muellers selskap med umiddelbar virkning. Opptredenen hans er ikke forenlig med de verdier skøyteforbundet ønsker å identifisere seg med, sa skøytepresident Vibecke
Sørensen.


Forlot bordet
Det verserer flere varianter av hva Peter Mueller sa til — og om —  Maren Haugli under den meget omtalte skøytemiddagen for de aktive og støtteapparat i Berlin. Flere landslagsløpere både fra Norge og andre nasjoner var til stede under middagen og overhørte utbruddet til Mueller — og Maren Hauglis reaksjon.

Dagbladet har fått bekreftet innholdet i opptrinnet fra flere av dem som var i umiddelbar nærhet under middagen.

Følgende skal ha skjedd:
Peter Mueller henvender seg til Maren Haugli og sier:
— Do you want to suck my cock?

Mueller fortsatte med å henvende seg til andre ved bordet, og kom deretter med flere grove bemerkninger — helt til Maren Haugli forlot rommet.

Landslagsløper Mari Hemmer er Hauglis venninne og tar sterk avstand fra det Mueller sa rundt middagsbordet. Hun hadde forlatt matsalen da ordene falt, men flere i den norske troppen og noen av verdens fremste skøyteløpere var til stede.

- Han sa noe som var så stygt og grovt at det ble pinlig i matsalen. Men det er ikke noe jeg ønsker skal komme ut til hele Norge, sa Hemmer til Dagbladet i går.

Peter Muellers advokat, Christian Stang Våland i Kvale advokatfirma DA, konfronterte Mueller med Dagbladets opplysninger seint i går kveld — og har følgende kommentar:

— Sitatet er etter Peter Muellers oppfatning ikke korrekt. For øvrig ønsker han ikke å utdype dialogen med Maren Haugli.

Reagerte kraftig
Skøytepresident Vibecke Sørensen ønsker ikke å gjengi Muellers utsagn, men innrømmer at hun reagerte kraftig da hun fikk innholdet referert.

— Jeg ble pinlig berørt, sier hun.

Og legger til:
— Ingen av våre utøvere skal bli snakket til på denne måten, sier Sørensen.

Hun vil heller ikke kommentere om det var alkohol med i bildet under middagen i Berlin.

SPARKET MUELLER: Opptredenen hans er uforenlig med de verdier skøyteforbundet ønsker å identifisere seg med, sa president i Norges skøyteforbund, Vibecke Sørensen. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SPARKET MUELLER: Opptredenen hans er uforenlig med de verdier skøyteforbundet ønsker å identifisere seg med, sa president i Norges skøyteforbund, Vibecke Sørensen. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

Ikke ønsket dette
Maren Haugli har selv ikke hatt noe ønske om at innholdet i Peter Muellers trakassering av henne skal bli kjent.

— Det eneste jeg kan si, er at jeg bare har rapportert en hendelse jeg oppfattet som alvorlig. Men jeg vil understreke at jeg aldri harhatt verken noe krav eller ønske om at Peter Mueller skulle få sparken. Det er skøytestyret som har stått for saksbehandlingen. Jeg har bare sagt fra om en hendelse, sier Haugli.

Hun var i går kveld lettet over at saken nå ser ut til å være over.

Før pressekonferansen der Mueller fikk sparken, sendte han ut en pressemelding.

«Jeg er svært skuffet over avgjørelsen og over Skøyteforbundets framgangsmåte. Jeg ga en upassende kommentar om henne under en middag etter verdenscupstevnet i Berlin 31. oktober 2009. Kommentaren var sagt i en sosial sammenheng og spøkefullt ment, og jeg tror ikke det ble oppfattet som annet enn dette av de tilstedeværende», skriver Mueller i pressemeldingen.

• Les historien om Muellers karriere i dagens papirutgave av Dagbladet.

Bøkko skuffet
Norges medaljehåp i Vancouver-OL, Håvard Bøkko (22) synes det er feil å sparke Mueller.

- Jeg ser at dette var en alvorlig sak, men jeg synes det var litt drøyt å gi ham sparken, sier Bøkko til Dagbladet.

Han fikk beskjeden mens han var hjemme hos sine foreldre på Hol i Hallingdal i går.

- For min del er dette ikke optimalt. Dette er det første OL der jeg har mulighet til å ta medalje. Å miste treneren sin 80 dager før mesterskapet, er ikke bra for det som skal skje i Vancouver, sier Bøkko.

Han sier han aldri har hatt konflikter med Mueller og at det ikke finnes mange trenere av hans kaliber.

Det har vært spekulert i om Bøkko vil engasjere Mueller som privat trener, men dette vil bli svært dyrt og kan oppfattes som illojalt i Skøyteforbundet.

• Les mer om Bøkkos reaksjoner i dagens papirutgave av Dagbladet.

BØKKO SKUFFET: Dagbladet møtte Norges gullhåp hjemme i Hol i går. Les mer i dagens papirutgave av Dagbladet.
BØKKO SKUFFET: Dagbladet møtte Norges gullhåp hjemme i Hol i går. Les mer i dagens papirutgave av Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media