Mueller vil hjelpe OL-journalistene

Ga pressen huden full, men vil gjerne snakke etter løpene.

PRAGELATO (Dagbladet.no): På dagens pressetreff før lørdagens 1000 meter ga Peter Mueller de frammøtte journalistene det glatte lag. Ifølge Mueller skal flere norske journalister ha skrevet at han nektet å møte pressen etter fjerdeplassen på lagtempo.

I virkeligheten var det han som ble nektet adgang til passasjen der journalistene sto. Dette vil Mueller og resten av skøyteledelsen ha rettet på til de resterende distansene.

- Vi jobber med dette nå, sier skøytelandslagets presseattaché Gro Eide til Dagbladet.no.

- Torsdag dukket det plutselig opp en bestemmelse fra IOC om at trenere ikke har adgang til intervjusonen. Det var derfor funksjonærene stoppet Peter. Dette forstår vi ingenting av, og prøver alt vi kan på å få fjernet regelen. For verken Finn (Aamodt) eller Peter ønsker denne situasjonen _ de vil selv snakke med journalister etter løpene.

Ifølge ANB er den amerikanske treneren ekstremt skuffet over norske aviser.

- Dere skriver bare «bullshit», og prøver bare å rive ned det jeg har bygd opp gjennom tre år, tordnet Mueller på dagens pressetreff.

- Jeg forsøkte slett ikke å stikke av. Men jeg har ikke adgang til mixed-sonen (der hvor de aktive møter media), og jeg kunne ikke stå og vente halvannen time. Derfor dro jeg tilbake til bostedet vårt. Men jeg var tilgjengelig på telefon i timene som fulgte, sa landslagstreneren.

SKUFFET: Peter Mueller er ikke skuffet over løperne sine, men over norske journalister. Foto: SCANPIX
SKUFFET: Peter Mueller er ikke skuffet over løperne sine, men over norske journalister. Foto: SCANPIX Vis mer