- Muellers oppførsel uforenlig med idrettens verdier

Skøytepresident Vibecke Sørensen ble pinlig berørt da hun hørte hva treneren sa til Maren Haugli.

FERDIG: Peter Mueller er svært skuffet over håndteringen av saken, skriver han i en pressemelding.  Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
FERDIG: Peter Mueller er svært skuffet over håndteringen av saken, skriver han i en pressemelding. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): Styret i Norges Skøyteforbund har gitt Peter Mueller (55) sparken. Det bekreftet NFS president Vibecke Sørensen på en pressekonferanse i ettermiddag. - Vi mener at Muellers opptredenen er uforenlig med skøytesporten og idrettens etiske verdier, sier Sørensen.

Landslagstreneren havnet i trøbbel etter seksuell sjikane mot skøyteløper Maren Haugli.

Styret i skøyteforbundet har de siste dagene behandlet situasjonen som en personalsak etter at de fikk en skriftlig rapport fra Haugli.Sørensen vil fortsatt ikke si konkret hva Peter Mueller sa, men legger ikke skjul på at det var kraftig kost.

- Jeg ble pinlig berørt over innholdet, sier Sørensen om materialet forbundet har samlet inn.

Etisk klausulMueller har satt sin advokat på saken, mens forbundet mener de er i sin rett til å si ham opp uten kompensasjon. Ifølge Sørensen har Mueller en klausul i kontrakten som sier noe om etiske verdier.

- Etter vår mening er dette et alvorlig kontraktsbrudd som gjør at vi mener vi kan oppheve ansettelsesforholdet, sier Vibecke Sørensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer