Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Muellers oppførsel uforenlig med idrettens verdier

Skøytepresident Vibecke Sørensen ble pinlig berørt da hun hørte hva treneren sa til Maren Haugli.

FERDIG: Peter Mueller er svært skuffet over håndteringen av saken, skriver han i en pressemelding.  Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
FERDIG: Peter Mueller er svært skuffet over håndteringen av saken, skriver han i en pressemelding. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix Vis mer

||| OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): Styret i Norges Skøyteforbund har gitt Peter Mueller (55) sparken. Det bekreftet NFS president Vibecke Sørensen på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Vi mener at Muellers opptredenen er uforenlig med skøytesporten og idrettens etiske verdier, sier Sørensen.

Landslagstreneren havnet i trøbbel etter seksuell sjikane mot skøyteløper Maren Haugli.

Styret i skøyteforbundet har de siste dagene behandlet situasjonen som en personalsak etter at de fikk en skriftlig rapport fra Haugli.

Sørensen vil fortsatt ikke si konkret hva Peter Mueller sa, men legger ikke skjul på at det var kraftig kost.

- Jeg ble pinlig berørt over innholdet, sier Sørensen om materialet forbundet har samlet inn.

Etisk klausul
Mueller har satt sin advokat på saken, mens forbundet mener de er i sin rett til å si ham opp uten kompensasjon. Ifølge Sørensen har Mueller en klausul i kontrakten som sier noe om etiske verdier.

- Etter vår mening er dette et alvorlig kontraktsbrudd som gjør at vi mener vi kan oppheve ansettelsesforholdet, sier Vibecke Sørensen.

Skøytepresidenten sier samtidig at det er naturlig at Mueller har kontaktet advokat i forbindelse med sparkingen.

Toppidrettssjef Jarle Aambø støtter skøyteforbundets avgjørelse.

- Vi er enige i at dette ikke er forenlig med toppidrettens verdier. Det handler om toppidrettens troverdighet. Derfor har dette en viktig betydning for oss, og toppidretten generelt også, sier Aambø.

Bøkko skal få satse
Håvard Bøkko har ønsket å beholde Peter Mueller som trener fram mot OL i Vancouver som han har satset mot i flere år.

Skøyteforbundet mener Bøkko skal få sjansen til å gjøre et maksimalt OL selv om Mueller forsvinner.

- Vi mener at vi i samarbeid med Olympiatoppen skal vi få til et godt sportslig opplegg, slik at Bøkko får muligheten til å ta de medaljene han har satt seg som mål, sier Sørensen.

- Det er allerede nedsatt en gruppe som skal se på sportslige løsninger, sier toppidrettssjef Jarle Aambø.

- Svært skuffet
Sparkingen skjedde etter et et telefonmøte der styret diskuterte personalsaken mot Peter Mueller. Møtet startet kl. 13.30 i dag.

- Jeg er svært skuffet over avgjørelsen og over skøyteforbundets fremgangsmåte, sier Peter Mueller i en pressemelding NRK har mottatt.

- Saken er blitt fremstilt i media som om jeg har drevet seksuell trakassering av Maren Haugli. Dette har jeg ikke gjort.

Han medgir at uttalelsen han kom med var upassende, men sier det hele var ment som en spøk, og at han ikke tror noen tolket det som annet enn det.

- Jeg ga en upassende kommentar om henne under en middag etter verdenscup-stevnet i Berlin 31. oktober 2009. Kommentaren var sagt i en sosial sammenheng og spøkefullt ment, og jeg tror ikke det ble oppfattet som annet enn dette av de tilstedeværende, fortsetter Mueller.

Mueller har uttrykt frustrasjon over at han ikke har blitt informer og gitt mulighet til å kommentere opplysningene skøyteforbundet har hentet inn de siste dagene.

- Jeg kontaktet Mueller på telefon og kalte ham inn til møte direkte etter at han kom fra Heerenveen. På samme måte som utøveren, har Mueller fått gi sin versjon, og han har også gitt en skriftlig versjon av saken slik han ser den, sier Sørensen.

Utsatte USA-tur
Skøytelandslaget skulle reist på samling til USA i morgen, men turen er nå utsatt til torsdag. Skøyteforbundet avviste imidlertid at det skjedde på grunn av Mueller-saken.

- En del løpere er slitne i luftveiene. De skulle etter planen fly klokka 06.25 i morgen. Derfor forsøkte vi før dette (bråket rundt Mueller. red.anm) startet å få flyttet den, sier talskvinne Nina Farstad i skøyteforbundet til Dagbladet.

Reiseruten er også blitt endret. Laget skulle egentlig vært på samling i Salt Lake City foran verdenscupen i Calgary 4.- 6. desember, men reiser i stedet direkte til Canada.


Dagbladet.no følger pressekonferansen kl. 17.

KONTRAKTSBRUDD: 
President i Norges skøyteforbund, Vibecke Sørensen, sier at forbundet oppfatter Peter Muellers oppførsel i Berlin som et brudd på kontrakten, og at de derfor kan si ham opp uten etterlønn. 
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
KONTRAKTSBRUDD: President i Norges skøyteforbund, Vibecke Sørensen, sier at forbundet oppfatter Peter Muellers oppførsel i Berlin som et brudd på kontrakten, og at de derfor kan si ham opp uten etterlønn. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media