Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mugabe bannlyser sportsjournalister

Fra cricketturnering.

(Dagbladet.no): Engelske journalister var akkreditert i hopetall for å dekke nasjonalsporten cricket under landslagets turné i Zimbabwe.

Nå må de dra hjem.

Robert Mugabe ønsker ikke reportere fra medier som har skrevet kritisk om regimet i landet, og har derfor nektet journalister fra BBC, The Times, Sunday Times, News of the World, The Daily Telegraph, Sunday Telegraph og Daily Mirror visum.

The Sun reagerer med å kalle Mugabe «et monster» i dagens avis. De mener også grunnlaget for visumnekten er at de «har skrevet sannheten om dette uhyrlige regimet - om torturen og sulten».

Mugabe har ved mange anledninger blitt anklaget for knebling av hjemlige medier og alvorlige brudd på menneskerettighetene.

England skal etter planen spille fem endagskamper i Zimbabwe, og ledere fra Englands cricketforbund sitter nå i krisemøter med myndighetene i Zimbabwe i et forsøk på å få visumnekten reversert.

NEKTER INNPASS: Robert Mugabe har tidligere sensurert hjemlige medier. Nå vil han også forsøke å kneble britiske journalister.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media