TIL POLEN: Muhamed Keita forlater Drammen og Strømsgodset til fordel for polske Lech Poznan. Her i duell med Odds Fredrik Oldrup Jensen (t.v.) og Elbasan Rashani (t.h.). Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
TIL POLEN: Muhamed Keita forlater Drammen og Strømsgodset til fordel for polske Lech Poznan. Her i duell med Odds Fredrik Oldrup Jensen (t.v.) og Elbasan Rashani (t.h.). Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Muhamed Keita klar for Henning Bergs erkerival

Godset-kanten selges til polske Lech Poznan.

(Dagbladet): Strømsgodsets kantspiller Muhamed Keita selges til polske Lech Poznan.

Det skriver de regjerende seriemesterne på sine nettsider.

- Viktig for Keita 23-åringen fra Drammen har vært i Strømsgodset i åtte år, og har hatt et uttalt ønske om å prøve seg i utlandet. Ifølge Drammens Tidende får de blå fra elvebyen i overkant av to millioner kroner for Keita, som var på utgående kontrakt.

Keita har vært på banen i 125 Tippeliga-kamper for Strømsgodset, men har bare startet fire av elleve kamper så langt i år. Han får med seg drammensernes tre neste kamper (Tromsdalen (borte, cupen), Haugesund (hjemme) og Lillestrøm (borte)) før han reiser til Polen.

- Keita har vært i SIF lenge, og trenger å komme seg et steg videre. Dette er viktig for Keita, og så får vi også noe igjen for ham, sier sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, til Drammens Tidende.

Andreplass Lech Poznan havnet på andreplass i Ekstraklasa denne sesongen, ti poeng bak Henning Bergs Legia Warszawa. Lagene møttes til dyst i siste serierunde søndag, og da ble Keita observert på tribunen. Legia vant oppgjøre 2-1.

Poznan har vunnet serien seks ganger, seinest i 2010.