«Muhammed forsto ikke noen ting om fotball»

Islam-ekspert skal analysere klubbsangen.

- VILLE VALGT BLÅTT OG HVTT: Schalke-supporterne synger om Muhammeds fotball-preferanser på kamp. Nå har klubben hyret inn en ekspert på Islam til å analysere sangen. Foto: AFP
- VILLE VALGT BLÅTT OG HVTT: Schalke-supporterne synger om Muhammeds fotball-preferanser på kamp. Nå har klubben hyret inn en ekspert på Islam til å analysere sangen. Foto: AFPVis mer

Den offisielle klubbsangen til tyske Schalke provoserer muslimer. Klubben skal få sangen analysert.

«Blå og hvit, hvor jeg elsker deg» er blitt sunget av fansen i flere tiår, og referer blant annet til profeten Muhammed. Særlig en linje i teksten provoserer.

- Muhammed var en profet som ikke forsto noen ting om fotball, men av alle farger, er blå og hvit det han ville ha valgt, heter det i sangen oversatt fra tysk.

Klubbledelsen skal nå se på saken.

- Vi har bedt en ekspert på Islam om å se på saken. Mens vi venter på resultatet av hans arbeid, vil vi ikke si noe mer om dette, sier en talsmann.

Islamsk råd i Tyskland nekter å kalle sangen blasfemisk.

- Måten den er formulert på kan provosere. Vi kommer ikke til å kreve at sangen blir forbudt, sier generalsekretær Aiman Mazyek, som understreker at det bor svært mange muslimer i Schalkes nedslagsfelt.

Mer enn fire millioner muslimer bor i Tyskland.


(NTB)