-  Mulig å hoppe 235 meter

De norske hoppgutta reiser til Planica en dag før de pleier. Grunnen er at de tror på ny verdensrekord allerede torsdag. Da hopper de gjerne helt inn i pølsebua på sletta.

-  Vanligvis er ikke gutta i bakken før på kvalifiseringen fredag. Nå har de rekordambisjoner, og er også med på den offisielle treninga torsdag formiddag. Målet er å fly helt ut i pølsebua på sletta, sier leder av hoppkomiteen, Steinar Johannessen, til Dagbladet.

I dag setter Bjørn Einar Romøren (227 meter), Tommy Ingebrigtsen (226 meter), Roar Ljøkelsøy (225 meter), Sigurd Pettersen (216,5 meter), Anders Bardal (212,5 meter), Henning Stensrud (212,5 meter), Daniel Forfang (207 meter) og Lars Bystøl (205 meter) kurs for verdens største skiflygingsbakke. Det eneste som teller i Planica, er å hoppe langt. Helst lenger enn noen har gjort før med ski på beina.

VM-gull sist

For ett år siden ble fire av de åtte forannevnte skiflygerne verdensmestere i den samme bakken. Roar Ljøkelsøy tok gullet foran Janne Ahonen og Tami Kiuru, mens Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen, Tommy Ingebrigtsen og Ljøkelsøy vant lagkonkurransen. Den endte med 42 hopp på 200 meter eller lenger, og fikk fortjent betegnelsen «tidenes beste renn».

-  Rekord for fall

Det eneste som overlevde skiflygings-VM i 2004, var Matti Hautamäkis verdensrekord på 231 meter fra Planica 2003. Nå tror også den flygende finnen at rekorden hans står for fall.

-  Under gode forhold er det mulig å hoppe 235 meter i løpet av helga.Med fem v-cupseirer på rad er Hautamäki den store favoritten i sesongavslutningen. Favorittstempelet blir ikke mindre når vi vet han har nye Atomic superski.

-  Jeg fikk dem foran rennet i Lahti 6. mars. Siden har jeg bare vunnet. Alle sier at skiene er spesiallagd for skiflyging. De fungerer i hvert fall veldig bra, sier Hautamäki til Dagbladet.

-  Står ikke på skiene

Landslagstrener Mika Kojonkoski tror ikke det kommer til å stå på skiene i Planica.

-  Vi har like bra ski som Hautamäki. Formen er også bra hos alle. Nå ser vi fram til å fly igjen, sier Kojonkoski.

Foran v-cupavslutningen er det Janne Ahonen som har tjent mest: Nesten 1,6 millioner i reine premiepenger pluss noe tilsvarende i diverse bonuser. Roar Ljøkelsøy har foreløpig hoppet inn litt over 770 000 kroner. Det vil si at han er blitt hoppmillionær også denne vinteren.

PØLSESULTEN: Med 226 meter har Tommy Ingebrigtsen hoppet nest lengst av nordmennene som reiser til Planica. Målet er pølsebua.