- Mulig å ta igjen dette på lørdag

Marit tror på egne skøyteferdigheter.

Vi fulgte prologen direkte

(Dagbladet.no): Marit Bjørgen avsluttet sterkt, men måtte likevel ta til takke med den bitre fjerdeplassen. Enda bitrere blir den siden kun de tre beste fikk med seg verdifulle bonussekunder.

Dermed starter Bjørgen 21,1 sekunder bak vinneren Virpi Kuitunen i morgendagens jaktstart over 10 kilometer i fri teknikk. 15 av disse sekundene er ren bonus for den finske jenta som vant foran landsvenninne Aino-Kaisa Saarinen og polske Justyna Kowalczyk.

På tross av forspranget til Kuitunen, forblir Bjørgen optimistisk.

– Det er mulig å ta igjen dette allerede lørdag. Forhåpentlig er jeg bedre til å skøyte enn dem foran meg, og trolig vil feltet komme fort bakfra, sier Bjørgen til NTB. 

Godkjent på glatte ski

Utstyret var heller ikke optimalt i dag ifølge Rognes-løperen selv.

- Jeg kunne nok ha kjempet lenger oppe med gode ski. Men, men. Det var jeg som valgte ut de glatte skiene. Med glatte ski ble det for krampaktig, og jeg ble stiv, sier Bjørgen, som var fornøyd til tross for at plassen på seierspallen bokstavelig talt glapp unna.

- Mulig å ta igjen dette på lørdag

– Det ble et godkjent løp. Det var godt å komme i gang.

Skuffende laginnsats

Forventningene var høye til de norske jentene på forhånd etter en god sesonginnledning. Både verdenscupleder Astrid Jacobsen og treer Vibeke Skofterud fikk ikke opp dampen på de 3,3 kilometrene og endte i overkant av 20 sekunder bak vinneren på henholdsvis 18. og 14.plass.

– En dårlig dag. Den dårligste i hele år, oppsummerer verdenscupleder Jacobsen overfor NTB.

Kristin Størmer Steira har slitt med sykdom i oppladningen, og tapte som ventet en del terreng, mens Kristin Mürer Stemland endte ytterligere lengre ned på resultatlistene.

Positiv Johaug

En som derimot leverte en åpningsdistanse til godkjent var energiske Therese Johaug som holdt et jevnt, høyt tempo hele veien. 19-åringen trives bedre når distansene blir lengre enn de drøye tre kilometrene som ble tilbakelagt i dag, men ble likevel nest beste norske jente med en 10.plass. 

LITT FOR SENT UTE: Marit Bjørgen gikk et godt løp, men var noen små sekunder unna å sikre seg kjærkomne bonussekunder. Foto: Scanpix
LITT FOR SENT UTE: Marit Bjørgen gikk et godt løp, men var noen små sekunder unna å sikre seg kjærkomne bonussekunder. Foto: Scanpix Vis mer
<B>KOBLET GREP:</B> Virpi Kuitunen tok et steg mot det som kan bli en ny triumf i Tour de Ski.