Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mulig generalprøve på FA-cupfinalen når Manchester United møter Crystal Palace, onsdag

Spiller semifinale i helga.

SISTE MULIGHET: Manchester United-manager Louis van Gaal må levere resultater, og FA-cupen er siste mulighet for pokal denne sesongen. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix
SISTE MULIGHET: Manchester United-manager Louis van Gaal må levere resultater, og FA-cupen er siste mulighet for pokal denne sesongen. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United og Crystal Palace møtes onsdag i det som kan være en generalprøve på sesongens FA-cupfinale.

Kommende helg skal lagene ut i hver sin semifinale på Wembley. United møter Everton, mens Crystal Palace har Watford som sitt siste hinder før finalen. Seier i onsdagens hengekamp i Premier League vil være en viktig psykologisk bonus foran det potensielle - og langt viktigere - møtet lagene imellom 21. mai.

At begge lags managere har FA-cupen i tankene allerede i forberedelsene til onsdagens kamp, er helt uunngåelig. Det kan komme til å bli synlig blant annet i laguttaket.

United-sjef Louis van Gaal må samtidig forsøke å mønstre et mannskap som tar tre viktige poeng i kampen for fjerdeplassen - som med stor sannsynlighet gir plass i høstens mesterliga. United er fire poeng bak Arsenal og byrival City på plassene foran når fem kamper gjenstår.

Reiser med selvtillit Crystal Palace har på sin side berget plassen i Premier League og har lite å spille for i ligaen i tiden som kommer. Langt viktigere er muligheten for en etterlengtet FA-cuptriumf.

London-klubben har aldri kommet lenger enn til finalen i britisk fotballs mest prestisjetunge cup. Det skjedde i 1990. Da ble det tap for Manchester United, som på sin side ikke har vunnet turneringen siden 2004.

Palace har ikke vunnet en kamp på Old Trafford siden 1989, men kommer til Old Trafford onsdag med selvtillit etter 1-1-kampen mot Arsenal søndag. Alan Pardews mannskap har i tillegg ikke tapt på fire kamper.

- Vi har fin flyt om dagen. Poenget mot Arsenal gjør at vi kan legge vekk faren for nedrykk, sier forsvarsspiller Damien Delaney.

Midtstopperkollega Scott Dann pådro seg en skade søndag og er ventet å bli hvilt sammen med flere av klubbens viktigste brikker onsdag.

Duo tilbake Manchester United imponerte ingen i 1-0-seieren mot fortapte Aston Villa på Old Trafford lørdag. Midtbanespiller Juan Mata mener likevel det er stor grunn til å se positivt på ståa i klubben.

- Vi er optimistiske foran de to kommende kampene etter seieren mot Villa. Den siste uken har vært veldig positiv for oss, og det bør bidra til at vi opparbeider oss momentum inn i sesongavslutningen, sier spanjolen.

Onsdag kan de røde djevlene ha midtbaneduoen Michael Carrick og Ander Herrera fra skade. Det gir manager Louis van Gaal flere alternativer med hensyn til et laguttak som trolig blir preget av den kommende FA-cupsemifinalen på Wembley.

Lørdag spilte i tillegg Wayne Rooney sin første kamp fra start etter langt skadeavbrekk. United-kapteinen var sentral i angrepet som førte til unggutten Marcus Rashfords matchvinnende scoring.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart