Vekker oppsikt

- Mulig han glemte seg

Da fotballandslaget skulle markere menneskerettigheter før kampen mot Hellas, var Erling Braut Haaland den eneste i startelleveren som ikke løftet hånda. - Det er mulig han glemte seg, sier Martin Ødegaard.

MARKERING: Erling Braut Haaland (t.v.) var den eneste som ikke løftet hånda da Norges nasjonalsang ble spilt før kampen. Foto: NTB
MARKERING: Erling Braut Haaland (t.v.) var den eneste som ikke løftet hånda da Norges nasjonalsang ble spilt før kampen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Hellas 1-2

MALAGA (Dagbladet): Norge tapte 2-1 for Hellas i går kveld og får slakt for prestasjonen. Men de «moralske vinnerne» ble uansett Ståle Solbakken og co.

Før privatlandskampen i Málaga var det som vanlig en markering til støtte for menneskerettigheter. Men plutselig oppsto det en pussig scene som involverte Erling Braut Haaland.

Mens de andre spillerne løftet hånda - både under nasjonalsangen og lagbildet - gjorde Haaland ikke dette. Også reservene og støtteapparatet løftet hånda for å gi budskapet ekstra kraft og tyngde.

På det offisielle lagbildet som Norges Fotballforbund har lagt ut på sosiale medier er Haaland den eneste som ikke har hånda oppe.

Se over.

Ødegaard hadde ikke snakket med Haaland om dette da han stilte på en pressekonferanse etter kampen. Men han signaliserer at det handler om tilfeldigheter.

- Det er mulig han glemte seg. Det vet jeg ikke, sier Ødegaard til Dagbladet.

- Så han har ikke fått beskjed fra klubb eller andre om ikke å delta i politiske markeringer?

- Nei, ikke som jeg vet.

KRAFTFULLT: Verken dommerne eller de greske spillerne var med på markeringen. Haaland ytterst til venstre. Foto: Geir Olsen / NTB
KRAFTFULLT: Verken dommerne eller de greske spillerne var med på markeringen. Haaland ytterst til venstre. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Mot Luxembourg fire dager tidligere gjorde Haaland det samme som de andre spillerne - holdt hånda opp. Budskapet på T-skjortene i går var:

«Fair play for migrant workers. Human rights on and off the pitch.»

DELTOK: Også innbyttere og støtteapparat var med på markeringen under nasjonalsangen. Foto: Geir Olsen / NTB
DELTOK: Også innbyttere og støtteapparat var med på markeringen under nasjonalsangen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Fordi Haaland hadde hendene nede, framstår det offisielle lagbildet fra Norges Fotballforbund noe underlig. Det ødelegger likevel ikke for hovedbudskapet.

- Vi vil ha raskere forbedringer og varige endringer. NFF støtter etableringen av et ressurssenter for migrantarbeidere i Qatar, skriver forbundet på Instagram.

Haaland møtte ikke mediene etter kampen på Estadio La Rosaleda i Málaga i går kveld. Hun kunne derfor ikke svare på spørsmål om det som skjedde.

Etter markeringen leverte han en kamp langt under det han er god for. På Dagbladets spillerbørs fikk han tre av ti poeng. Prestasjonen kan se ut til å ha overrumplet trener Solbakken:

- Erling hadde en helt fantastisk trening i går (lørdag). Det var helt rått å se på. Han dundret inn mål etter mål i spill elleve mot elleve, forteller Solbakken.

I kampen - som endte målløs for hans del - var Dortmund-spissen ikke like frekk:

- Jeg synes han startet med fine bevegelser. Så fikk han ikke den «maten» han skulle ha. Det ble litt for stillestående, påpeker Solbakken.

- I andre omgang la vi om formasjonen. Da fikk han en stikker eller to mot slutten. Han må gjøre noe han ikke er vant til i klubbhverdagen hvis vi skal slå de store.

Norge møter Nederland i VM-kvalik 1. september.

VM.KVALIK

Tyrkia321010-57
Nederland320111-46
Montenegro32016-36
Norge32014-36
Latvia30124-71
Gibraltar30031-140
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer