Manchester Uniteds forsvar

- Mulig løsning etter år med kaos

Manchester United viste fram rekordsvakt forsvarsspill forrige sesong, men nå tror United-ekspert på bedring.

SPENNENDE DUO: Jose Mourinho tror Harry Maguire og Victor Lindelöf kan bli et godt stopperpar. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix
SPENNENDE DUO: Jose Mourinho tror Harry Maguire og Victor Lindelöf kan bli et godt stopperpar. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Manchester United fikk en perfekt start på sesongen med 4-0-seier mot Chelsea.

Ikke bare var det oppmuntrende for Ole Gunnar Solskjær at Marcus Rashford og co. satte fire mål bak Kepa etter Romelu Lukakus avskjed, men å holde nullen har også vært sjelden kost.

Man må faktisk helt tilbake til 0-0-kampen mot Liverpool i slutten av februar for å finne forrige kamp der de røde djevlene holdt nullen.

- Manchester United-debutantene Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka indikerer at flere år med defensivt kaos kan nærme seg slutten, skriver den anerkjente The Telegraph-journalisten James Ducker.

Grusom statistikk

Manchester United har slitt bakover på banen i flere år siden Rio Ferdinand og Nemanja Vidic takket for seg.

Forrige sesong toppet det seg.

De røde djevlene holdt nullen bare to ganger på Old Trafford. Man måtte tilbake til 62/63-sesongen for å finne et så svakt United-forsvar på eget gress.

David de Gea måtte hente en ball ut av nettet i 15 kamper på rad. Sist gang det skjedde var i 1970, ifølge Opta.

Da slapp de inn mål i 16 kamper på rad i alle turneringer. Den rekorden slapp de å tangere etter 4-0 mot Chelsea.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær blir av bookmakere tippet å være den første som mister jobben. Video: Kristoffer Løkås. Reportere: Christian Monge og Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer

- Solid som et fjell

United-forsvaret fikk mye skryt etter kampen. Spesielt nysigneringene.

- Jeg synes han fortjente å bli kåret til «Man of the Match». Han var solid som et fjell. Som vi vet er det viktig for et lag å ha taktisk kunnskap - å ha folk som kan lese kampbildet til enhver tid, sa José Mourinho, ekspert for Sky Sports, etter kampen.

Tidligere United-høyreback Gary Neville kommer også med lovord dagen derpå.

- Jeg elsket Maguire i går. De beste midtstopperne anstrenger seg ikke, er rolige, bruker ikke tid på baken, vinner hodedueller, er rolig med ballen, dekker for andre og står fram som et godt eksempel. Det er tidlig, men han viste alle de kvalitetene. Ingen tegn til at prisen eller Old Trafford påvirker ham heller, skriver Neville på Twitter.

- Et godt partnerskap

Mourinho - som selv etterspurte en stopper under fjorårets overgangsvindu da han satt bak United-roret - mener Maguire også gjør stoppermakker Victor Lindelöf til en bedre spiller.

- Et lag kan være veldig farlig i angrep, men hvis du føler at en tabbe er rett rundt hjørnet, går det ut over selvtilliten. Du spiller ikke like bra, sa Mourinho, og la til:

- Hvis du føler du har noen bak deg som gir deg trygghet, gir det deg mye mer selvtillit. Jeg har alltid sagt at Lindelöf kan bli en veldig god spiller. Med Maguire kan det bli et veldig bra partnerskap, spådde portugiseren.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

- Trenger ny venstreback

En som derimot ikke fikk skryt av Mourinho, var venstreback Luke Shaw.

Engelskmannen ble skjelt ut gang på gang av Mourinho da han var United-manager, og portugiseren kom også med et stikk i retning Shaw da han analyserte en av sjansene til Chelsea.

- Harry Maguire blir dratt ut mot siden for å støtte Luke.

- Han (Maguire) kommer til å lære det i løpet av sesongen, at han ofte er nødt til å passe på bak Shaw, sa eksmanageren.

Mourinho får støtte av Manchester Evening News-journalist Sam Luckhurst, som kommer med følgende konklusjon etter kampen:

- Manchester United må signere en ny venstreback neste år, skriver Luckhurst på Twitter dagen etter kampen.