Mulig NFL-skandale under opprulling

11 av 12 baller manglet luft.

UNDER ETTERFORSKNING: New England Patriots kan ha tatt ut luft av baller med vilje. Foto: Jim Rogash/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
UNDER ETTERFORSKNING: New England Patriots kan ha tatt ut luft av baller med vilje. Foto: Jim Rogash/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom det fram at New England Patriots etterforskes av NFL for juks. Klubben, som er klar for Superbowl, skal ha tatt luft ut av ballene som ble brukt under kampen mot Indianapolis Colts.

Først ble det antatt at det gjaldt én eller to baller, men nå kommer det fram at hele elleve av de 12 ballene som var tilgjengelig hadde mindre luft enn det som er lov.

NFL-regelboken sier at det skal være mellom 12,5 og 13,5 pounds psi (rundt 0,869 bar) med luft i de eggeformede ballene. Om ballene blir tappet for luft kan det være en fordel, fordi det vil bli enklere å holde rundt ballen. Ballen vil også bevege seg annerledes i lufta.

Under etterforskning Men det er også spillets integritet som får seg en smekk dersom Patriots blir funnet skyldig i å jukse med overlegg.

- Vi etterforsker saken, og vi venter fortsatt på resultatet, sier visepresident i NFL, Troy Vincent, ifølge AP.

NFL håper for alt i verden å unngå en skandale like før Superbowl 1. februar. Hvor New England Patriots møter Seattle Seahawks etter en dramatisk kamp.

Ikke annerledes Patriots-spiller Julian Edelman har uttalt at ballene ikke føltes annerledes enn til vanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.