Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mulig VM-skandale: - Det er jo helt tydelig at de taper med vilje

Overraskende tap for Frankrike og Montenegro i kampen om plasseringene.

TAPTE: Frankrike gikk på et tap mot Russland fredag. TV 2-kommentator Jørn Sundby tror det var med vilje. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND
TAPTE: Frankrike gikk på et tap mot Russland fredag. TV 2-kommentator Jørn Sundby tror det var med vilje. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

HERNING/OSLO (Dagbladet): Norges keepertrener, Mats Olsson, sa torsdag at han fryktet en håndballfarse i siste helg av VM. At lag ville tape med vilje. Bakgrunnen er at seedingen for OL-kvalifiseringen endres radikalt i forhold til hva VM-resultatet blir.

Montenegro og Frankrike tapte mot henholdsvis Danmark og Russland i dag. TV 2-kommentator Jørn Sundby er kritisk. Han mener lagene tapte med vilje:

- Det er jo helt tydelig (at de taper med vilje, journ.anm.). Alle som har sett en kamp i sitt liv før, ser det, sier Sundby til TV 2.

Han er videre kritisk til Det internasjonale håndballforbundet, som han mener har satt opp et kampoppsett som ikke er helt gjennomtenkt.

- Gjør ikke sitt beste Håndballguru Frode Kyvåg er enig - men presiserer at han ser lav intensitet heller enn direkte tap med vilje.

- Jeg kan ikke med min beste vilje se at noen av dem gjør sitt beste. Det ligger i kroppsspråket, på lav intensitet og i enkeltspillet. Men jeg vil ikke kritisere lagene for det, for premissene er der. Man gjør jo hva man kan i forhold til hva som er lagets beste. Når de ser fordelen ved å tape, legger de ikke sjela si i det. Når du kjenner lagene, er det helt åpenbart i forhold til hvordan de topper, hvem som tar straffer også videre, sier Kyvåg til Dagbladet.

Han mener at ingen resultater har gått IHFs vei i forhold til kampoppsettet.

- Det er en rekke uheldige omstendigheter som har gjort at man kommer i denne situasjonen. Resultatene så langt i mesterskapet har ikke gått IHFs vei. De er forpliktet å legge et løp for alle eventualiteter, men det så vi tidlig her. Så det er ingen grunn til å bortforklare noe som helst, sier Kyvåg.

Ville vinne Men Frankrikes trener Alain Portes er klar på at de ikke tapte med vilje.

- Det var en katastrofal kamp av oss. Men vi vant 2. omgang, sier Portes til Dagbladet med et lurt smil

- Ville dere vinne?

- VILLE VINNE: Alain Portes er klar på at Frankrike ville vinne kampen mot Russland. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
- VILLE VINNE: Alain Portes er klar på at Frankrike ville vinne kampen mot Russland. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Ja, ja, sier landslagstreneren.

Det var nemlig få spor av fortvilelse å skimte da Frankrike til tider ble overkjørt av Russland.

- Reglene er som de er. Spillerne var slitne i dag, men de gjorde sitt beste. Jeg synes ikke vi fikk noe hjelp av dommerne i dag heller, sier Portes til Dagbladet i pressesonen etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media