Mundal blir ikke med til VM

Langrennstrener Steinar Mundal blir ikke med til ski-VM i Lahtis om halvannen uke. Mundal fattet selv beslutningen av hensyn til løperne.

- Under VM i Lahtis må de aktive og støtteapparatet ha 100 prosent fokus på det sportslige. Med den oppmerksomhet det er blitt rundt min person den siste tiden føler jeg det vil bli vanskelig for meg å få det til. Av hensyn til løperne velger jeg derfor å avstå fra å reise til VM, sier Steinar Mundal i en pressemelding i kveld.

Avgjørelsen ble tatt under Mundals møte med skiforbundets generalsekretær Øistein Andresen i kveld. Mundal ble torsdag kveld bedt om å reise hjem fra herrelandslagets samling i Sveits for å diskutere spekulasjoner i mediene om alkoholmisbruk.

I en pressemelding fra Norges Skiforbund heter det at «de siste dagers medieomtale av Mundal har vært en stor belastning for ham og hans familie. Han trenger å få hvile ut og få saken litt på avstand før han igjen føler seg i stand til å gjøre en god jobb for norsk herrelangrenn.»

Ifølge pressemeldingen er det usikkert på hvilket tidspunkt Mundal igjen vil være i sin vanlige rolle. Det avhenger av hvordan han selv føler seg.

- Jeg respekterer den avgjørelsen Steinar Mundal har tatt. Jeg tror det er en klok beslutning både av hensyn til ham selv og norsk langrenn akkurat nå, sier generalsekretær Øistein Andresen.

- I den grad noen med formell tilknytning til Norges Skiforbund kan ha vært kilde til lekkasjer eller noen av de ryktene som har oppstått, beklager jeg dette, legger Andresen til.

(NTB/Dagbladet.no)