SKIFTER BEITE: Steinar  Mundal skal hjelpe skiskytterjentene med å bli bedre på ski.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKIFTER BEITE: Steinar Mundal skal hjelpe skiskytterjentene med å bli bedre på ski. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Mundal blir trener for skiskytterjentene

Ga seg på langrennslandslaget tidligere i vår.

Steinar Mundal er ansatt som trener for det norske kvinnelandslaget i skiskyting. Han skal bistå hovedtrener Stian Eckhoff.

Det bekreftet Norges Skiskytterforbund onsdag.

- Jeg er veldig glad for å ha med Steinar på laget og ser fram til å jobbe sammen med ham igjen, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Morten Aa Djupvik.

Mundal kommer fra jobben som assisterende landslagstrener på langrennslandslaget. Han blir den fjerde heltidsansatte treneren på elitenivå i skiskytterforbundet.

Senere tirsdag ble det også bekreftet at Djupvik tar over jobben som landslagssjef etter Per Arne Botnan. Det betyr at han kommer til å jobbe tettere mot eliten og får det totale sportslige ansvaret for de beste utøverne.

Botnan får på sin side tittelen utviklingssjef og får lederansvaret for utviklings- og juniorlandslagene.

— Det er en fordeling på bakgrunn av evalueringene og våre kvalifikasjoner. Vi har kommet fram til at dette er den beste løsningen, sier Djupvik til TV 2.

Dermed vil Djupvik få en mer sportslig rolle enn det som først var tiltenkt da han ble ansatt 1. mars. Det fordrer et tett samarbeid mellom ham og nyansatte Mundal som Djupvik selv fikk inn i langrennsledelsen i 2008.

Fra før er Egil Gjelland (herrer), Stian Eckhoff (kvinner) og Ola Ravald (teknikktrener) ansatt.

Mundal skal i hovedsak hjelpe hovedtrener Eckhoff inn mot VM på hjemmebane neste år.

(NTB)