Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mundals revansj

VRÅDAL (Dagbladet): - Jeg er ikke mer beskjeden enn at jeg tør si at jeg fortsatt er en god skitrener, smiler Steinar Mundal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ett år siden ble Mundal tvunget til å slutte som landslagstrener i langrenn. Nå har han gjort et oppsiktsvekkende comeback som konsulent for Anders Aukland og trener for sprintkometen Trond Iversen.

Sjøl om han ble avskjediget som landslagstrener etter en rekke skandaleoppslag før fjorårets VM, har han trosset en rekke personlige nedturer og holdt kontakten med sine gamle elever. Vår største gullfavoritt i klassisk, Anders Aukland, har sjøl uttrykt at Steinar Mundal er den viktigste årsaken til at han tok avgjørelsen om å satse på skikarrieren for tre år siden.

OL-plan

- Jeg og Anders har jevnlig kontakt, og det er fortsatt jeg som setter opp treningsopplegget hans. Under NM skal vi sette oss ned og lage en plan for OL-oppkjøringen. Dette gjør vi i samarbeid og samråd med Pål Gunnar Mikkelsplass (landslagssjef red. anm.), sier Mundal.

Som trener for kretslaget i Buskerud har Mundal også greid kunststykket å få fram Trond Iversen til å bli en gullkandidat i OL. Sprinteren ble vraket på landslaget før sesongen, men under Mundals vinger har han utviklet seg til en komplett skisprinter.

- Det er utrolig morro, også for meg, sier Mundal. De gode resultatene med de løperne han har hatt et ansvar for i år, gjør at han ikke helt har mistet troen på at han kan komme tilbake som trener på toppnivå. Enten i Norge eller i utlandet.

Ikke lett

Mundals liv har ikke vært lett etter oppslagene om hans påståtte alkoholproblemer i fjor. Han vil ikke si så mye rundt detaljene av det han har vært gjennom, men innrømmer at han har gått sykemeldt i lengre perioder.

NYE KREFTER: Steinar Mundal er tilbake i langrennsmiljøet etter skandaleoppslagene som kostet ham jobben som landslagssjef i fjor. - Jeg kjenner en helt annen energi når jeg driver på nå. Nå greier jeg igjen å gi litt av meg sjøl som trener, sier Mundal til Dagbladet. Foto: TORBJØRN BERG
NYE KREFTER: Steinar Mundal er tilbake i langrennsmiljøet etter skandaleoppslagene som kostet ham jobben som landslagssjef i fjor. - Jeg kjenner en helt annen energi når jeg driver på nå. Nå greier jeg igjen å gi litt av meg sjøl som trener, sier Mundal til Dagbladet. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

- Det har gått veldig opp og ned, men jeg har tatt steg for steg videre. Idretten har vært terapi for meg.

- Men skandaleoppslagene i fjor har vel gjort noe med deg?

- Det er klart. Det var vanskeligere og tyngre å komme over enn jeg trodde. I perioder var det tungt for meg å gå på lagledermøter før renn. Og da vi var på høydesamling sammen med landslaget i høst i Val Senales, så grua jeg meg fælt til å treffe gamle kjente. Men nå går det bedre, sier Mundal.

Hele Norges coronakart