Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Munnbruk er tabu i Rosenborg

Tørum tror ikke RBK går i Brann-fella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet.no): I det som ser ut til å bli en ny gullthriller i Tippeligaen, kan karantener og utestengelser på sentrale spillere bli skjebnesvangert.

De siste kampene har Brann måttet unnvære sentrale spillere som Martin Andresen, Charlie Miller og Kristjan Ørn Sigurdsson på grunn av gule kort.

I neste bortekamp mot Lyn er det Petter Vaagan Moens tur til å stå over, etter at han pådro seg gult kort mot Odd Grenland i går.

Det er ille nok i seg selv - men også totalt unødvendig.

Bevisst på å unngå idiotkort

For både Andresen og Vaagan Moens karantener har kommet etter heftige protester mot dommeren.

- Det var i hvert fall fryktelig dumt. Jeg har kanskje vært for sint og hissig i de siste kampene, sier Vaagan Moen til VG i dag.

RBK-trener Knut Tørum har registrert Branns karantener på grunn av munnbruk - og forteller at temaet har vært oppe til diskusjon på spillermøtene.

LEGGER NED RBK-FORBUD: Knut Tørum sier klart fra til spillerne, de skal ikke krangle med dommerne i gullinnspurten. Foto: Scanpix
LEGGER NED RBK-FORBUD: Knut Tørum sier klart fra til spillerne, de skal ikke krangle med dommerne i gullinnspurten. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi er veldig klar over at gule kort kan redusere slagkraften vår i enkelte kamper, og veldig bevisst på dette med munnbruk.

- Har du gitt spillerne klar beskjed om å holde kjeft?

- Hvis et gult kort er totalt unødvendig, blir det et tema. Det er blitt tatt opp på i hvert fall ett eller to møter. Vi er blitt flinkere til å unngå de dumme kortene nå, sier Tørum til Dagbladet.no.

Dersom Rosenborg slår HamKam i neste kamp og slår Brann i Bergen, føler han seg trygg på at gullet ender i Trondheim.

- Vinner vi på Hamar reiser vi til Bergen med et kjempeutgangspunkt. Slår vi Brann der er mye gjort. Da leder vi med minst fem poeng og har bedre målforskjell.

Én sjef

RBK-treneren var glad over å se Per-Mathias Høgmo tilbake på treningsfeltet i dag, selv om han ikke skal bidra mye inn mot laget i serieinnspurten.

- Jeg har inntrykk av at han er sterk, frisk og rask, sier Tørum.

image: Munnbruk er tabu i Rosenborg

Men understreker at det bare er én som er sjef for spillergruppa nå - og det er Knut Tørum.

- Alle er tydelige på at det skal være én sjef, som skal være seg selv i forhold til guttene. Det skal være en rød tråd i kampforberedelser, laguttak og presse, sier han.

Ulik Høgmo

- Er dere forskjellige som trenere?

- Selv om vi er ganske like i forhold til filosofi, er vi ganske ulike som ledertyper. Men jeg vil ikke gå så mye i detalj på det.

- Hvordan er du som ledertype?

- Jeg er involverende og sta. Har vi planlagt noe, gjennomfører vi det med 100 prosents kraft. Det avgjør til syvende og sist om resultatet blir godt nok. I evalueringsarbeidet er jeg tilhenger av stor takhøyde. Jeg involverer spillerne, og basert på det som kommer fram legger vi grunnlaget for neste kamp. Per er av samme lesten, men på en litt annen måte. Derfor er det viktig at bare én av oss har ansvaret, sier Tørum til Dagbladet.no.

- Føler du at folk tvilte på deg da du fikk ansvaret?

- Internt var spillerne samstemmige på at jeg og Trond (Henriksen) skulle rykke opp et hakk, det var sånn de ville ha det. Så støtte har jeg følt hele tiden. Om utenforstående har tvilt på meg vet jeg ikke, men det er irrelevant, sier RBK-treneren.

• Din kommentar: Hva avgjør gullkampen?

KRANGLER SEG TIL GULT KORT:</B> Petter Vaagan Moen (t.b) snakket seg til en advarsel mandag kveld, forrige helg var Martin Andresen (t.h) utestengt for etter det sammme.
ULIKE SOM TRENERE: Knut Tørum vil at det skal være klart at han er sjef ut sesongen, ikke Høgmo.