Munnkurv og låste dører

John Carew slo, dro og stilte deretter opp på Roma-trener Fabio Capellos kontor. Der fikk han regler å følge.

ROMA (Dagbladet): Og resten av gårsdagen handlet om ei låst hotelldør. Og en angrende synder.

John Carew låste seg nemlig inne etter Roma-treninga i går. Sammen med Morgan Andersen i NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon) ble etterdønningene av «slaget i Drammen» håndtert uten offentlighetens innsyn. Og derfor er det heller ingen som vet den virkelige grunnen til at alt raste for den norske landslagsspissen.

Så mye at han slo sin lagkamerat og gode venn John Arne Riise i ansiktet.

Bare begynnelsen?

John Carew hadde allerede landet i Roma da Norges Fotballforbund åpnet slagsmålet for mediene. På vei til å forklare seg for trener Fabio Capello fikk han ganske sikkert høre at hjemsendelsen bare kan være begynnelsen på Norges Fotballforbunds (NFF) straffereaksjoner. For ifølge Nils Johan Semb kan slaget i bussen føre til ytterligere konsekvenser for John Carew.

Hva John Arne Riise angår, er NFF derimot ferdig med saken.

Carew-agent Per A. Flod reagerer også sterkt på det mange oppfatter som forskjellsbehandling. - Her var det jo to mann som kranglet så spyttet sprutet og ett slag falt, sier han.

I mørket

Og selv om Carew og Riise har skværet opp seg imellom, er den ene - John Carew - sendt ut i det ytterste landslagsmørket.

I går kveld forberedte John Arne Riise og Norge seg til en ny landskamp. På et lite hotellrom i Roma satt John Carew og tenkte sitt. Men hva han tenkte, vet vi ikke - i går fikk han i hvert fall ikke lov til å snakke om det.

Og derfor er ikke siste ord sagt i denne fatale saken for Carew, Riise og NFF.

HJEMSENDT: En utilnærmelig John Carew på flyplassen i Roma i går morges.